Предсједник РС

Додик: Скренуо сам пажњу Ајхорст да Марфи управља бошњачком политиком

ПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ НА 9. ДЕЛФИ ЕКОНОМСКОМ ФОРУМУ У ГРЧКОЈ
  • Милорад ДОДИК: Марфи је обичан шпекулант и лицемјер. Убрзо одлази из БиХ и он то зна. Надамо се да онај који дође неће бити ни сличан Марфију
  • Предсједник Српске нагласио и да ће РС, уколико не буду укинута Шмитова наметања, ући у доношење изборног закона: Организоваћемо и низ манифестација како бисмо рекли да живот у БиХ са Бошњацима апсолутно нема никаквог смисла. Тамо су тензије које троше вријеме и њима и нама

СКРЕНУО сам пажњу Ангелини Ајхорст, директорици за западни Балкан при Европској служби за спољне послове, да амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи управља бошњачком политичком структуром, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик, који у Грчкој учествује на 9. Делфи економском форуму.

– Марфи је обичан шпекулант и лицемјер. Убрзо одлази из БиХ и он то зна. Надамо се да онај који дође неће бити ни сличан Марфију – истакао је Додик.

Навео је да је Ајхорстовој саопштио и да је угрожен статус преговарача БиХ због дјеловања Кристијана Шмита.

– Уколико се не ријеши то питање, улазимо у период ескалације. Додатно ствар компликује и резолуција о Сребреници, која је отишла у Њујорк без сагласности Предсједништва БиХ. Они желе да од Сребренцице направе мит. У приближно уједначеном броју жртава само једна страна има право да оплакује своје жртве – рекао је Додик.

Додик је нагласио да су ту причу покренули Бошњаци, унилатерално, а амбасадор при УН је то урадио илегално и то је забрињавајуће.

– Ми не можемо да пристанемо на ту причу и сматрамо да у БиХ многе ствари неће бити исте – нагласио је Додик.

Предсједник Српске је нагласио да, уколико не буду укинута Шмитова наметања, Република Српска ће ући у доношење изборног закона.

– Организоваћемо и низ манифестација како бисмо рекли да живот у БиХ са Бошњацима апсолутно нема никаквог смисла. Тамо су тензије које троше вријеме и њима и нама – рекао је Додик.

Истакао је да се у Грчкој окупио велики број људи, предсједника држава, премијера.

– Синоћ сам присуствовао и панелу који је имао за тему перспективе Балкана, везане за европске интеграције – додао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар