Предсједник РС

Додик: Славићемо Дан Републике – шта год о томе мислили туриста Шмит и остали

НАГЛАСИО ДА ЋЕ СЕ 9. ЈАНУАР УБУДУЋЕ ОБИЉЕЖАВАТИ – СВАКЕ ГОДИНЕ У ДРУГОМ ГРАДУ РС
  • Предсједник РС позвао грађане Источног Сарајева и госте да 9. јануара у том граду присуствују дефилеу безбједносних и невладиних организација поводом обиљежавања Дана Републике. Навео је да ће ове године свечани дефиле поводом 9. јануара бити одржан у Источном Сарајеву, док ће дан раније у дворани „Борик“ у Бањалуци бити одржана академија, а након тога и пријем који организују институције Републике Српске
  • „Одговорност ће бити кључна ријеч у наредном периоду. Откази чекају све запослене у јавном сектору који не долазе редовно на посао. Директори у јавним предузећима имају седам дана да то заврше, а након тога лете они. Направићемо систем контроле који ће показати у сваком предузећу на који начин се то дешава… Сачекајмо седам до 10 дана и саопштићемо број таквих. Нема правдања за то“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да ће Српска обиљежавати и славити Дан Републике и да ће централна свечаност сваке наредне године бити одржавана у другом граду, чиме се жели показати да је то интегративни празник који представља читаву Републику Српску.

Додик је рекао да они који оспоравају празник Републике Српске могу да раде шта хоће, а да ће Српска Дан Републике обиљежавати и славити.

– Да ли га не подржавају „туристи“ какав је /Кристијан/ Шмит, то нас не занима. Ми смо наше одлуке о томе донијели и 9. јануар се не може помјерити – рекао је Додик.

Предсједник Српске је позвао грађане Источног Сарајева и госте да 9. јануара у том граду присуствују дефилеу безбједносних и невладиних организација поводом обиљежавања Дана Републике.

Он је подсјетио да ће ове године свечани дефиле поводом 9. јануара бити одржан у Источном Сарајеву, док ће дан раније у дворани „Борик“ у Бањалуци бити одржана академија, а након тога и пријем који организују институције Републике Српске.

Додик је данас изјавио и да ће одговорност бити кључна ријеч у наредном периоду када је ријеч о функционисању јавног сектора.

– Морамо да направимо нови приступ у овим годинама у вези са функционисањем јавног сектора и одговорности према тим питањима – рекао је Додик новинарима на Јахорини.

Одговарајући на питање новинара зашто је тек сада дошла иницијатива за отказе за све запослене у јавном сектору који не долазе редовно на посао, Додик је рекао да је таквих иницијатива било и раније, али да је очигледно сада постало неки јавни фокус.

– Директори у јавним предузећима имају седам дана да то заврше, а након тога лете они. Ми ћемо направити систем контроле који ће показати у сваком предузећу на који начин се то дешава – навео је Додик.

Он је рекао да не зна из ког разлога се то дешавало и колико тога има.

– Сачекајмо седам до 10 дана и саопштићемо вам број таквих. Нема правдања за то. Кад се нешто појави ми реагујемо, а док то не дође до нас не можемо реаговати – навео је Додик.

Он сматра де је много више приче о томе у јавном дискурсу него што стварно постоји, истичући да то питање мора да буде ријешено, било оно маргинално или масовно.

– Одговорност ће бити кључна ријеч у наредном периоду – поручио је Додик.

Додик је изјавио јуче у Бањалуци да ће бити повећан степен одговорности, прије свега јавне управе и да ће бити ријешено питање људи који нису захвални на томе што раде на неком од мјеста у јавној управи.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар