Предсједник РС

Додик: Срамна је подршка Црне Горе „Сребреници“ – требаће нам додатна снага за одбијање напада

ПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ УПОЗОРИО ДА УПОРЕЂИВАЊЕ СРЕБРЕНИЦЕ И ЈАСЕНОВЦА НЕМА ВЕЗЕ СА ЧИЊЕНИЦАМА
  • Нагласио да није очекивао да ће Црна Гора наставити бруталну политику према Србима. Прије су признали тзв. Косово, имају неки однос према БиХ, не рачунајући да ту има и Република Српска. Српска подржава српски народу у Црној Гори. Он је тамо потлачен са становишта политике Мила Ђукановића, али видимо да и сада нису побољшане околности и слободе за наш народ у Црној Гори
  • „Резолуција нема никакве везе са пресудама. То је политичка платформа која треба њима да омогући да девастирају Српску“

Извор: РТРС

ПОДРШКА резолуцији о Сребреници је сраман чин Црне Горе, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик, те нагласио да Јасеновац и Сребреница нису упоредиви.

– И то не смијемо заборавити – изјавио је Додик у изјави за новинаре на обиљежавању 32. године Војске Републике Српске.

Истакао је да није очекивао да ће Црна Гора наставити тако бруталну политику према Србима.

– Прије су признали тзв. Косово, имају неки однос према БиХ, не рачунајући да ту има и Република Српска – навео је Додик.

Нагласо је да Српска подржава српски народу у Црној Гори.

– Он је тамо потлачен са становишта политике Мила Ђукановића, али видимо да и сада нису побољшане околности и слободе за наш народ у Црној Гори – рекао је Додик.

Нагласио је да Јасеновац и Сребреница нису упоредиви.

– И то се не може ни са једне стране упоредити. И ми – прије свега Срби из Српске, треба да избјегнемо ту замку упоређивања. Они тако желе да дају значај Сребреници, а не да одају почаст и пијетет страдалима у Јасеновцу. То треба престати – јасан је Додик.

Нагласио је да је Јасеновац сам по себи стравичан.

– Што се тиче Црне Горе, наравно да нам није угодно, али нећемо заборавити. Црна Гора када се то дешавало у Сребреници је била активна у подршци таквим догађајима који су се тамо дешавали – навео је Додик.

Истакао је да је приједлог резолуције о Сребреници тежак документ, који ће остати трајно у перцепцији народа.

– А сада видимо оне, који би опрали своју савјест и онда се тако понашају. Српска не прихвата то – навео је Додик.

Истакао је да резолуција нема никакве везе са пресудама.

– То је политичка платформа која треба њима да омогући да девастирају Српску. Требаће нам додатна снага – рекао је Додик.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар