Предсједник РС

Додик: „Србија против насиља“ показала да у Београду има људи веома негативно настројених према Српској

ОЦИЈЕНИО ДА ЈЕ ГЛАВНА ОПОЗИЦИОНА ЛИСТА ТОКОМ ИЗБОРА И НАКОН ЊИХ УВРИЈЕДИЛА ГРАЂАНЕ СРПСКЕ
  • „То је ударац који у Републици Српској нико није очекивао, па је стога болан. Ово што сте урадили и што причате нас боли више него било шта из Сарајева. Не можете од Републике Српске тражити никакво поштовање. Тако сте трајно сахранили подршку из Републике Српске“
  • Предсједник РС рекао и да није задовољен бројем људи који су изашли на изборе, а имају држављанство Србије, те најавио да ће са руководством Србије разговарати о томе да грађанима Републике Српске омогуће аутоматско држављанство Србије, поготово зато што су то већ примијениле Мађарска и Хрватска

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас да је опозициона листа „Србија против насиља“ током протеклих избора у Србији и након тога увриједила грађане Републике Српске, који су сада свјесни чињенице да у Београду постоји дио људи веома негативно настројених према Српској.

Додик је поручио да је љубав људи из Републике Српске према Србији велика и да нико нема право да дира у то.

– То је ударац који у Републици Српској нико није очекивао, па је стога болан. Ово што сте урадили и што причате нас боли више него било шта из Сарајева. Не можете од Републике Српске тражити никакво поштовање. Тако сте трајно сахранили подршку из Републике Српске – рекао је Додик и нагласио да Република Српска ово никада неће заборавити.

Он је истакао да су људи из Републике Српске на изборима у Србији остварили своје право у складу са законима Србије, која им је као њеним држављанима омогућила да учествују на изборима.

Додик је нагласио да грађани Републике Српске, који су у недјељу, 17. децембра, учествовали на изборима у Србији и одлучили да подрже листу /предсједника Србије/ Александра Вучића, нису против Србије и веома су заинтересовани да Србија буде јака.

– Ми нисмо против Србије, ми смо дио једног народа. Тако се осјећамо и веома смо заинтересовани да Србија буде снажна, да буде најјача у региону – истакао је Додик.

Он је рекао да су људи из Републике Српске на изборима у Србији остварили своје право у складу са законима Србије, која им је као њеним држављанима омогућила да учествују на изборима.

Додик је рекао и да није задовољен бројем људи који су изашли на изборе, а имају држављанство Србије, те рекао да ће са руководством Србије разговарати о томе да грађанима Републике Српске омогуће аутоматско држављанство Србије, поготово зато што су то већ примијениле Мађарска и Хрватска.

– То треба да завршимо. Сада смо постали свјесни чињенице да у Београду постоји дио људи који су веома негативно настројени према Српској. Зато, као дио одбране од таквих морамо тражити повећану могућност да одбранимо своју позицију и Србију. Да је одбранимо од оних који у свима виде кривца само не у себи, као што је ова Ђиласова странка која је срамно названа „Србија против насиља“ – рекао је Додик за Телевизију Пинк.

Он је рекао и да ово што сада ради коалиција „Србија против насиља“ јесте посљедица њихове промашене политике, укључујући и оно што су говорили о Републици Српској и њеним грађанима, тврдећи да су „геноцидни“ и да не треба да долазе у Србију.

– Клеветали сте нас пред странцима и говорили да смо нешто непотребно. Они око Драгана Ђиласа никада нису питали како сте и да ли нам нешто фали. Да су показивали неки интерес за нас можда би и привукли неке људе из Српске. Али, трајно су сахранили своју подршку у Републици Српској. Немојте од нас очекивати ни минимум поштовања након овога што радите. Увриједили сте до нас до сржи. Нисте ни покушали да нам се извините. Обрачунаћемо се политичким дијалогом – поручио је Додик.

Додик је напоменуо да је неприхватљиво и то што професори који предају на факултетима у Србији стално говоре о Републици Српској у негативном контексту.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар