Предсједник РС

Додик: Србима се константно покушава наметнути универзална кривица

ИЗЈАВА ПРЕДСЈЕДНИКА РС НАКОН ЗАВРШЕТКА БЕЗБЈЕДНОСНОГ ФОРУМА У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ
  • Милорад ДОДИК: Форум је био прилика да се укаже да се различити методи специјалног хибридног рата, упорно користе против Српске и Србије, читавог српског народа, са јасном тенденцијом да се настави даље са отимањем територије
  • „Поносан сам и на чињеницу да су Република Српска и њена застава видно примјећене на форуму, те да је циљ доласка на сам форум у потпуности остварен“
  • „Мислим да ће преко 40 земаља чланица УН бити против резолуције о Сребреници. Заједно са Србијом, чак 70 земаља ће бити уздржано. Када саберете гласове против и уздржане, они немају чак ни просту већину, али мијењају правила онда, када њима одговара да само важи за и против“
  • „Понижавајућа је чињеница да је спонзор резолуције докумената Њемачка. Земља која је чинила масовне злочине према неколико народа – Србима, Јеврејима, Русима, Ромима… Они данас желе да се „оперу“ и да Србима „накалеме“ једну, да не кажем универзалну кривицу. За то не постоји нити један чињенични разлог, осим идеологије коју они заговарају, а предвођени су САД“

РЕПУБЛИКА Српска на Безбједносном форуму у Санкт Петербургу трентирана је са великом важношћу, истакао је предсједник Српске Милорад Додик након форума.

– Задовољан сам чињеницом да је Српска третирана на важном нивоу. Имао сам част да се први обратим на конференцији, везаној за савремене изазове у безбједности – наводи Додик.

Указао је да је форум био прилика да се прикаже да се различити методи специјалног хибридног рата, упорно користе против Српске и Србије, читавог српског народа, са јасном тенденцијом да се настави даље са отимањем територије.

– На коференцији су учествовали представници најјачих земља свијета, сви упорно говоре да се мијења свијет који је био униполаран. Успоставља се нови мултиполарнИ свијет. У овом тренутку је примарна злоупотреба моћи, због непостојања мултиполарних организација – наводи Додик, напомињући да је поносан и на чињеницу да је Република Српска, као и њена застава, видно примјећена на овом форуму, те да је циљ доласка на сам форум, у потпуности остварен.

У изјави РТРС рекао је да се Србима константно покушава наметнути универзална кривица, те да би усвајање резолуције о Сребреници могло направити проблеме у БиХ.

– Наставићемо да разговарамо са појединачним представницима држава, као што је Индија. Покушаћемо указати на чињеницу злоупотребе, која се врши путем земаља преосталог Запада, а које окупљају Америка и Велика Британија, гдје након 29 година настоје поново да извуку тему о наводном геноциду у Сребреници – каже Додик.

Навео је да настоје да исфорсирају да се о томе расправља у Генералној скупштини УН, како би се, како каже, један народ окарактерисао као геноцидан.

– Мислим да ће преко 40 земаља чланица УН бити против резолуције о Сребреници. Заједно са Србијом, чак 70 земаља ће бити уздржано. Када саберете гласове против и уздржане, они немају чак ни просту већину, али мијењају правила онда, када њима одговара да само важи за и против – каже Додик.

Истиче да оно што процјењује у овом тренутку, јесте да постоји већи број за, али то још увијек, како каже, не значи да ће тако и бити.

– Сматрам да људи разумију да ће та резолуција направити проблеме у БиХ, који се неће моћи лако превазићи и помирити односи између народа.

Каже да је понижавајућа чињеница да је спонзор тих докумената Њемачка.

– Земља која је чинила масовне злочине према неколико народа – Србима, Јеврејима, Русима, Ромима… Они данас желе да „оперу“ ту ситуацију и да Србима „накалеме“ једну, да не кажем универзалну кривицу. За то не постоји нити један чињенични разлог, осим идеологије коју они заговарају, а предвођени САД – навео је Додик.

Подсјетио је да највећи ауторитети, који се баве питањем геноцида, холокауста, тврде и говоре веома гласно и јасно да се тај геноцид није десио.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар