Предсједник РС

Додик: Српска има право на свој изборни закон и имаће га до 20. априла

НАРЕДНИХ НЕДЈЕЉА ПОЈАВИЋЕ СЕ БАНКА ПРЕКО КОЈЕ ЋЕ СЕ ОБАВЉАТИ УНУТРАШЊЕ ПЛАТНЕ ТРАНСАКЦИЈЕ
  • И ово што је сада „наметнуо“ око Изборног закона БиХ је у фукнцији тога да се Српска покори институцијама БиХ. Наводно је дао право ЦИК-у да именује све предсједнике бирачких одбора и да их преведе у статус државних професионалних службеника. То се никада неће десити – навео је Додик.
  • Поводом најављеног састанка Шмита са предсједником Србије Александром Вучићем: Разумијемо ситуацију у којој је предсједник Вучић. Шмит је лажан, он није тај кој треба да говори о имовини. Оно што је најавио и желио да каже Шмиту у очи, то је: пустите ви више приче о духу Дејтонског споразума, покажите нам гдје и шта пише, а онда ћемо разговарати

РЕПУБЛИКА Српска ће усвојити свој изборни закон до 20. априла, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Истакао је да Република Српска има право на свој закон.

– ЦИК БиХ нема шта ту да тражи. Спровешћемо изборе према нашем закону – јасан је Додик.

Навео је да је Кристијан Шмит приватно лице и да је лажан.

– И ово што је сада „наметнуо“ око Изборног закона БиХ је у фукнцији тога да се Српска покори институцијама БиХ. Наводно је дао право ЦИК-у да именује све предсједнике бирачких одбора и да их преведе у статус државних професионалних службеника. То се никада неће десити – навео је Додик.

Проментарисао је и најављен састанак Шмита са предсједником Србије Александром Вучићем.

– Разумијемо ситуацију у којој је предсједник Вучић. Шмит је лажан, он није тај кој треба да говори о имовини. Оно што је најавио и желио да каже Шмиту у очи, то је: пустите ви више приче о духу Дејтонског споразума, покажите нам гдје и шта пише, а онда ћемо разговарати – навео је Додик.

Каже да му је драго да што чује да у Србији институције примају Шмита, а не високог представника.

– Све што он жели јесте да себи прибави неки легитимитет. Зато он масовно лаже када каже да штити Српску. Покажите покажите нам једну акицју коју су они спорвели, а да је била у корист Републике Српске – навео је Додик.

Истакао је да Шмит нема шта да покаже о питању имовине.

– Предложили смо начин како да рјешмо питање имовине и увијек смо спремни да сједнемо са ФБиХ, а не са Шмитом – рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске најавио да ће наредних седмица бити рјешено питање банке која ће радити унутрашње платне трансакције.

– И тиме ће бити омогућено правним и физичким лицима у Српској да могу да врше платни промет – изјавио је Додик.

Истакао је да САД неће ту ништа моћи да ураде.

– Све то радимо ради слободе српског народа и статуса Српске. Имамо увијек рјешења за све проблеме и нашу слободу нећемо дати – навео је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар