Одабрано Предсједник РС

Додик: Српска има свој изричит циљ и биће независна

„НИЈЕМЦИ СУ БИЛИ У ДВИЈЕ ДРЖАВЕ ПА СУ СЕ УЈЕДИНИЛИ, АМЕРИКАНЦИ ИМАЈУ СВОЈ СВИЈЕТ...“
  • Предсдједник РС: Посљедњих дана је немогуће разговарати са људима из Сарајева. Уставни суд БиХ 2001. године се требао ријешити страних судија, а сада муслимани излазе са тезом да од девет судија они требају да имају пет, не желећи да се ријеше странаца

ПОВЕЉА Уједињених нација не познаје мале и велике државе, него само народе и државе, без обзира колики сте, имате иста права јер сте фактор и субјект, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Додик је рекао да је члан Одбора за српски свијет, наводећи да Американци развијају амерички свијет, док Српска наводно не може да има ништа, а Нијемци су били у двије државе, ујединили се и нико им ништа није рекао.

Предсједник Српске је упитао шта је лоше у томе – идентитет који је суштина, језик, писмо, вјера и крсна слава?

Додик је поставио питање зашто Српска и српски народ немају права која имају други народи.

– Како та Европа може да подржи независност тзв. Косова, а не може да подржи независност Републике Српске? Због чега, у чему је разлика? – истакао је Додик, те поновио да Српска има свој изричит циљ и биће независна.

Према његовим ријечима, посљедњих дана је немогуће разговарати са људима из Сарајева.

Додик је поновио да се Уставни суд БиХ 2001. године требао ријешити страних судија, а сада муслимани излазе са тезом да од девет судија они требају да имају пет, не желећи да се ријеше странаца.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар