Предсједник РС

Додик: Српска је импресивна заједница која свакодневно потврђује да може да се успјешно развија

ПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ У ЕМИСИЈИ РТРС ОДГОВАРАО НА ПИТАЊА НОВИНАРА И ГРАЂАНА
  • „Устав је најважнији акт Републике Српске и у прошлости је скрнављен од стране високих представника. Морамо кроз нови Устав да заштитимо наша права и вјерујем да ћемо у овом мандату добити нови Устав Републике Српске“
  • „Постоје неки који Републику Српску посматрају као ексцес, али ми волимо Српску и морамо се борити за њу… Поносан сам на све што сам урадио у политичкој каријери и вођењу Српске. Поносан сам на динамику развоја Републике Српске и њену институционалну стабилност“.
  • „ОБА је девастирана и изопштена служба. Њен директор Осман Мехемдагић Осмица нема ни једну дипломе, а не три, јер да има – показао би је. Та служба је била у функцији обрачуна са званичним институцијама, у којима сам био и ја. Они су страна организација која ради против Републике Српске, без обзира ко тамо сједи… Српска по Уставу има право на своју обавјештајну агенцију“
  • „Ми себе дугорочно не видимо у БиХ, јер од ње немамо никакве користи. Али, нисмо наивни, па да тек тако улазимо у ту авантуру. Далеко боље бисмо живјели сами, имали бисмо изграђен аеродором у Требињу и хидроелектрану Бук Бијела да смо самостални“

ГРАЂАНИ ми често у разговору кажу да чувам Републику Српску и увијек ћу слушати њихове жеље – истакао је Милорад Додик у емисији РТРС-а «Република Српска пита предсједника».

Истакао је да да су му очекивања грађана важнија од било којег амбасадора, те да никада странцима није говорио оно што желе да чују, већ је увијек бранио интересе српског народа.

– Патриотизам не би требало да буде јерес, јер то је врлина. Није лако чувати Републику Српску, али то значи градити болнице, ауто-путеве, вртиће, школе, националну телевизију као што је РТРС. Република Српска се брани и у сновима и треба да будемо стално на стражи. Бранимо је из сваког повода, разлога – истакао је Додик.

Рекао је да је Република Српска импресивна заједница која „свакодневно показује да може да живи и опстане“.

Посебно је нагласио је да нема чланства БиХ у НАТО и да га неће ни бити:

– Да има чланства у НАТО, оно би се већ манифестовало“.

Оцјенио је да је ОБА девастирана и изопштена служба:

– /Директор ОБА Осман Мехемдагић/ Осмица нема ни једну дипломе, а не три, јер да има – показао би је. Та служба је била у функцији обрачуна са званичним институцијама, у којима сам био и ја. Они су страна организација која ради против Републике Српске, без обзира ко тамо сједи – рекао је он.

Додик је рекао да Република Српска по Уставу има право на своју обавјештајну агенцију.

Навео је да су пензије усклађиване неколико пута ове године. И додао:

– Од јануара иде повећање пензија 15 одсто. Дакле, од Нове године. Било је повећања, једнократних помоћи, морамо уравнотежено да водимо политику, поготово према тој категорији становништва.

Предсједник Српске је увјерен да ће аеродром Требиње, уз све застоје, ипак бити изграђен:

– Дошло је вријеме када то можемо. Наши представници у заједничким институцијама ставиће то приоритетно на дневни ред. До прољећа очекујем и почетак радова на изградњи болнице у Требињу. То је пројекат који вриједи 100 милиона КМ и финансира га Влада Републике Српске. У току је израда документације за брзу цесту Требиње-Гацко.

Додик је рекао и да цијела Република Српска дугује Палама да добију статус престонице:

– Ми смо се раније опредијелили за то и остаје само да то формално учинимо.

У наставку емисије је изнио увјерење:

– Устав је најважнији акт Републике Српске и у прошлости је скрнављен од стране високих представника. Морамо кроз нови Устав да заштитимо наша права и вјерујем да ћемо у овом мандату добити нови Устав Републике Српске.

О перспективи је рекао: „Ми себе дугорочно не видимо у БиХ, јер од ње немамо никакве користи. Али, нисмо наивни, па да тек тако улазимо у ту авантуру. Далеко боље бисмо живјели сами, имали бисмо изграђен аеродром у Требињу и хидроелектрану Бук Бијела да смо самостални“.

Још указао и обећао: „Ми ћемо остати у процесу гарантоване цијене електричне енергије за просјечну потрошњу из прошле године, а то је по домаћинству око 500 киловата мјесечно. То се неће мијењати. А то је 80 одсто породица у Републици Српској. Онај ко потроши 500 киловата неће платити ни пфенинга више, али онај ко потроши 1.000 платиће више, и сва прича је у томе“.

Додик је РТРС рекао и ово: „Постоје неки који Републику Српску посматрају као ексцес, али ми волимо Српску и морамо се борити за њу… Поносан сам на све што сам урадио у политичкој каријери и вођењу Српске. Поносан сам на динамику развоја Републике Српске и њену институционалну стабилност“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар