Предсједник РС

Додик: Српска не прихвата да живи у условима наметнутих прописа

„ШМИТ ПОКУШАВА ДА ОПРАВДА СВОЈУ ПЛАТУ ОД 25.000 ЕВРА МЈЕСЕЧНО И ДА НАХРАНИ МАРФИЈЕВУ СУЈЕТУ“
  • „Шмит нема ништа ни са имовином ни са изборним процесом, то је власништво народа који живе у БиХ. Ако кренете на то, онда ми морамо предузети мјере, а ми смо рекли које ћемо мјере предузети“
  • „Неколико дана након одлуке у Бриселу (о отварању преговора) појављује неко ко то све руши, а руши онај који се лажно представља као високи представник, који искључиво слуша америчког амабасадора у БиХ Мајкла Марфија и њих двојица у једној патолошој симбиози покушавају да наметну што веће зло свим народима у БиХ“

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да Српска не може да прихвати да живи у условима наметнутих прописа, поручујући да Кристијан Шмит нема ништа са изборним процесом у БиХ.

Коментаришући најаву Шмита о могућности наметања Изборног закона БиХ, Додик је рекао да ако прође ово наметање, Шмит ту неће стати и наметнуће и закон о имовини, што је недопустиво.

– Шмит нема ништа ни са имовином ни са изборним процесом, то је власништво народа који живе у БиХ. Ако кренете на то, онда ми морамо предузети мјере, а ми смо рекли које ћемо мјере предузети – поручио је предсједник Српске.

Додик је нагласио да би евентуално наметање измјена Изборног закона представљало „поништење свих изречених вриједности до сада, па и оних о ЕУ о којима смо слушали, поготово у посљедње вријеме када су дали БиХ преговарачки статус“.

– Онда је то све лаж. Неко лаже дебело овдје. Или се ради о томе да се неколико дана након одлуке у Бриселу појављује неко ко то све руши, а руши тај који се лажно представља као високи представник, који искључиво слуша америчког амабасадора у БиХ Мајкла Марфија и њих двојица у једној патолошој симбиози покушавају да наметну што веће зло свим народима у БиХ – рекао је он.

Додик је истакао да нигдје на свијету нема земље у којој би странац или неко страно тијело регулисало изборни процес.

– Шмит покушава да оправда своју плату од 25.000 евра и нахрани сујету Марфија – рекао је Додик.

 

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар