Главно Предсједник РС

Додик: Српска неће дозволити да јој велики и јаки покупе електричну енергију

ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НА ОТВАРАЊУ 5. САМИТА ЕНЕРГЕТИКЕ У ТРЕБИЊУ
  • Милорад ДОДИК: Енергија је капитал будућности. Српска ће покушати да задржи посебности у тој области и видјети на који начин се прилагодити уз поштовање ЕУ и њихових програма и пројеката за област енергетике

Извор: РТРС

ЕНЕРГИЈА је капитал будућности, ко буде имао енергетске потенцијале обезбјеђује пут напријед, Република Српска је опредјељења да улаже у свој енергетски сектор, рекао је предсједник Републике Српске, Милорад Додик, на конференцији за новинаре након отварања 5. Самита енергетике у Требињу.

Додик је рекао да треба обезбиједити регионални приступ у производњи струје.

– Не треба да дозволимо да велики и јаки у будућем процесу пререгулације овог сектора буду у прилици да нам покупе електричну енергију, умјесто да је имамо за своју будућност истакао је Додик.

Он је рекао да са регионалног аспекта треба покушати задржати посебности у тој области и видјети на који начин се прилагодити уз поштовање ЕУ и њихових програма и пројеката за област енергетике.

Додик је додао да ће се у наредних неколико година више од три пута повећати потреба за струјом која је одржива.

Предсједник Српске захвалио је организаторима Самита, граду Требињу и људима који су, како каже, прихватили госте онако како то најбоље знају да би сви понијели најбоље утиске из града на Требишњици.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар