Одабрано Предсједник РС

Додик: Српска прихвата слово Дејтона да би остала у БиХ, али не прихвата унитарну БиХ

ОНИ КОЈИ СУ У ИМЕ ЗАПАДА ГОВОРИЛИ ДА СТОЈЕ ИЗА ДЕЈТОНА, ПРИЈЕ СВЕГА АМЕРИКАНЦИ, ЛАГАЛИ СУ
  • Највећи апсурд у свему је то што човјек који би требало да представља Предсједништво БиХ и да износи усаглашене ставове (Жељко Комшић), не представља никога у БиХ, па ни Предсједништво у којем сједи толико дуго захваљујући муслиманима. Он представља искључиво себе и нефункционални дио БиХ. Он каже: „Примите нас (у ЕУ), али молим вас да нас не примите јер нисмо заслужили“ 

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је БиХ колонија и да једино Срби, односно Српска и Србија свих година држе до Дејтонског мировног споразума.

– Они који су говорили у име међународне заједнице, прије свега Американци, да стоје иза овог споразума, лагали су, јер су жељели да буде прелазни документ ка унитраној БиХ. Република Српска не жели и неће да буде у унитарној БиХ  – рекао је Додик.

Нагласио је да Република Српска, уколико не постоји слово Дејтонског споразума, нема разлога да остане у БиХ.

– Морамо да понудимо оно што је противтежа сталној и нарастајућој унитаризацији коју спроводе британска, америчка амбасада и европска канцеларија у БиХ – додао је Додик.

Према његовим ријечима, Српска може да прихвати слово Дејтонског споразума како би остала у БиХ, али не прихвата унитарну БиХ.

Нагласивши да је Дејтонски мировни споразум једина основа за одрживост БиХ, предсједник РС је указао:

– Највећи апсурд у свему је то што човјек који би требало да представља Предсједништво БиХ и износи усаглашене ставове (Жељко Комшић), не представља никога у БиХ, па ни то Предсједништво у којем сједи толико дуго захваљујући муслиманима. Уочи самита, а и његове досадашње изјаве показују нашу реалност, да он тамо представља искључиво себе и онај нефункционални дио БиХ, политику која хоће другима да намеће рјешења и која нема упориште у Уставу и законима.

– Човјек дјелује као да не зна гдје је дошао и шта прича или, у најмању руку, као да је на неком митингу усред кампање. То је једно потпуно одсуство одговорности према свима у Српској и БиХ, политика која не води нигдје.То је једно потпуно одсуство одговорности према свима у Српској и БиХ, политика која не води нигдје. Каже: „Примите нас, али молим вас да нас не примите јер нисмо заслужили“. 

Додик је упитао „шта даље причати о БиХ и европском путу?“ И додао:

– Онда имате ове из „тројке“ што само причају бајке, а на сваки начин покушавају да сруше договор који је искључиво конципиран на Уставу и ономе што Устав каже. У свему томе чекамо одлуку једнако подијељене ЕУ, која зна да нас хоће, али нас ипак неће, или бар не још. То лицемјерство и одсуство сваке логике уморили и би највеће европске ентузијасте – рекао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар