Предсједник РС

Додик: Српски народ хоће оно што смо стекли и онако како пише у Дејтону, ако није тако – не треба нам БиХ

ПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ У ДУГОЈ ЊИВИ - НА ОБИЉЕЖАВАЊУ 32 ГОДИНЕ ОД ПРОБОЈА „КОРИДОРА ЖИВОТА“
  • „Писаће многи о овој побједи, да се ова војна операција није овако осмислила, питање је како би данас излгледала Република Српска која није инат. Српска произлази из слободе српског народа. Српска је од 1992. године до сада преживјела један веома тежак и изазован период“
  • „Кад год је угрожена слобода, Срби су устајали да је бране. Да је постојала Република Српска, не би било наших страдања. Ово је историјска побједа… Српска не шири ратне заставе, него заставе мира. Републику Српску прослављамо како ми хоћемо, а не како нам неко каже“

Извор: РТРС

МНОГИ историчари ће тек писати о великој српској побједи, односно пробоју Коридора кроз Посавину на Видовдан 1992. године, у којем је погинуло 855 борца Војске Републике Српске и 14 припадника Министарства унутрашњих послова Српске, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Писаће многи о овој побједи, да се ова војна операција није овако осмислила, питање је како би данас излгледала Република Српска – наводи Додик.

Република Српска није инат, додаје Додик, те наглашава да је Српска православна црква сачувала идентитет српског народа.

– Српска произлази из слободе српског народа. Српска је од 1992. године до сада преживјела један веома тежак и изазован период – рекао је Додик у обраћању на Дугој Њиви гдје су обиљежене 32 година од пробоја Коридора.

Додик је додао да савремени свијет чини све да уништи идентитет, те додао да је српски народ увијек стао пред непријатеља часно.

Нагласио је да се нада ће се на оваквом обиљежавању, из године у годину, окупљати све више људи, јер је пробој Коридора побједа од суштинског значаја.

– Кад год је угрожена слобода, Срби су устајали да је бране. Да је постојала Република Српска, не би било наших страдања. Ово је историјска побједа, ова борба је била дио координације наше војске, која је успјешно завршена – напоменуо је Додик.

Додик је додао да Српске не шири ратне заставе, него заставе мира.

– Републику Српску прослављамо како ми хоћемо, а не како нам неко каже. Српски народ хоће оно што смо стекли и онако како пише у Дејтонском споразуму, ако није тако, не треба нам БиХ – нагласио је Додик.

Он је истакао да нема право да се повуче, па макар ту био и амерички амбасадор.

Додик је позвао присутне да пажљиво прочитају Декларацију са Свесрпског народа којом су обухваћени српски интереси.

Он је рекао да српски народ са овог простора мора да зна да предсједик Србије Александар Вучић разумије ситуацију и положај српског народа и зато га не воле у Сарајеву.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар