Предсједник РС

Додик: Српски народ је слободарски, дао је огроман допринос борби против фашизма

„СРПСКА ЈЕ ДРУШТВО У КОЈЕМ ВЛАДАЈУ ЈЕДНАКОСТ, ПРАВДА И РАЗУМИЈЕВАЊЕ“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик честитао је свим грађанима Српске 9. мај – Дан побједе над фашизмом у Другом свјетском рату и Дан Европе, истичући да је српски народ, по традицији слободарски, дао огроман допринос у тој борби.

Додик је нагласио да су тековине антифашистичке борбе дубоко уткане у ово друштво, које баштини цивилизацијске вриједности засноване на миру, слободи и толеранцији.

Он је истакао да је Република Српска изграђена на принципима антифашизма и слободе, те да је данас симбол друштва гдје влада једнакост, правда и разумијевање.

„Други свјетски рат је најмрачније раздобље у историји човјечанства, у којем је живот изгубило више од 50 милиона људи. Обиљежавајући Дан побједе, одајемо почаст свим жртвама антифашистичке борбе, које нас подсјећају на велико зло које је задесило цијели свијет“, навео је Додик у честитки.

Он је напоменуо да се на овај дан, који је, истовремено, и Дан Европе треба подсјетити велике историјске улоге српског народа у стварању слободне Европе.

„Република Српска и њени грађани потврдили су своју опредијељеност за даљи економски и друштвени напредак с циљем приступања заједници европских народа, гдје је по традицији, положају, културном насљеђу и вриједностима које баштини увијек и припадала“, додаје се у честитки предсједника Српске.

Дан побједе над фашизмом – 9. мај дан је када је нацистичка Њемачка потписала капитулацију у Другом свјетском рату.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар