Предсједник РС

Додик: Шта, ОХР ће наметнути закон да морамо да га поштујемо? Па, ево: нећемо!

ТЈЕРАЈУ НАС ДО МЈЕСТА ГДЈЕ ВИШЕ НЕМА ПОВРАТКА – ДОНИЈЕЋЕМО НАШЕ ОДЛУКЕ О СТАТУСУ
  • Предсједник РС нагласио: „Ми хоћемо и можемо да будемо у БиХ под условом да се врати изворни Дејтонски споразум са креацијама које смо ми спремни да договоримо на нивоу БиХ, а не са силом коју нама намећу овдје… А лажни Шмит ће проћи као што су прошли јуче авиони“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да Српска неће поштовати наметање закона ОХР-а.

Коментаришући информацију да ОХР припрема измјене Кривичног закона БиХ којим је предвиђено кривично гоњење за непоштовање њихових одлука, Додик је рекао да Српска неће поштовати такво наметање.

– Па шта ако и донесе? ОХР ће донијети закон да мораш да га поштујеш? Ето ми кажемо да нећемо. Па, могу припремити кривичне пријаве чим донесу тај закон. Дакле, тјерају нас уз зид и до мјеста у коме нема више повратка и ми ћемо донијети наше одлуке о статусу – рекао је Додик.

Додик је поручио да би „америчком амбасадору у БиХ Маклу Марфију било паметно да се не мијеша у унутрашње ствари БиХ, те да би и људима из Сарајева било паметно да прихвате дијалог“.

– Ми хоћемо и можемо да будемо у БиХ под условом да се врати изворни Дејтонски споразум са креацијама које смо ми спремни да договоримо на нивоу БиХ, а не са силом коју нама намећу овдје – рекао је Додик.

Он је нагласио да ће „лажни Шмит проћи као што су прошли јуче авиони“.

Додик је рекао да је у Републици Српској пет пута повећан број малигних обољења након НАТО бомбардовања и да се Срби никада неће радовати страним авионима, поготово онима који су бацали осиромашени уранијум по њима.

– Идите сада у Клинички центар на Одјељење педијатрије и видјећете новорођену дјецу и ону која имају неколико година, која сада болују од малигних обољења – рекао је Додик, коментаришући јучерашње надлијетање америчких бомбардера изнад градова у БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар