Предсједник РС

Додик: Свака међународна интервенција за даље јачање институција БиХ натјераће Србe да их потпуно напусте

„МЕЂУ СРБИМА ЈЕ ЈЕДНА СТВАР ЈАСНА И КОНАЧНА – ДА ЋЕ НАРЕДНЕ ГОДИНЕ И ДЕЦЕНИЈЕ БИТИ ПЕРИОД НАШЕГ УЈЕДИЊЕЊА“
  • Нисам ирационалан и знам да ће амерички одговор бити употреба силе, али немам разлога да се плашим тога и да из тог разлога жртвујем националне интересе СрбаСвидјело се САД и Великој Британији то или не, претворићемо административну границу између два ентитета у нашу националну границу

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да га не плаши упозорење САД да ће реаговати у случају да неко покуша да прекрши Дејтонски споразум, те да ће административну границу између Српске и Федерације БиХ претворити у националну границу.

– Нисам ирационалан и знам да ће амерички одговор бити употреба силе, али немам разлога да се плашим тога и да из тог разлога жртвујем националне интересе Срба – рекао је Додик у интервјуу за АП.

Он је навео да ће сваки покушај кориштења међународне интервенције за даље јачање заједничких мултиетничких институција БиХ наићи на одлуку Срба да их потпуно напусте.

– Пошто то за западне демократије неће бити прихватљиво, у сљедећој фази бићемо због њихове реакције приморани да прогласимо потпуну независност Републике Српске – рекао је Додик.

Предсједник Српске истиче да је међу Србима једна ствар јасна и коначна, а то је да све већа спознаја да ће предстојеће године и деценије за Србе бити период националног уједињења.

– Брисел користи обећање о приступању ЕУ као оруђе за обједињавање БиХ. У принципу, наша политика и даље је да желимо приступ ЕУ, али то више не видимо као своју једину алтернативу – рекао је Додик.

Он је истакао да је ЕУ „доказала да је способна радити против властитих интереса стајући на страну Вашингтона, а против Москве у вези са дешавањима у Украјини.

– Свидјело се САД и Великој Британији то или не, претворићемо административну границу између два ентитета у нашу националну границу – рекао је Додик.

Подсјећамо, помоћник америчког државног секретара Џејмс О`Брајан изјавио је у петак да су САД чврсто при ставу да у БиХ неће бити отцјепљења, као и да ће Америка реаговати у случају „да ико покуша да прекрши Дејтонски споразум“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар