Предсједник РС

Додик: Све договорено на Свесрпском сабору доприноси трајној стабилности Републике Српске

„ПРВИ СВЕСРПСКИ САБОР ОСТАЋЕ УПАМЋЕН КАО ЈЕДАН ОД ВАЖНИЈИХ ДОГАЂАЈА У НОВИЈОЈ СРПСКОЈ ИСТОРИЈИ“
  • „Сабор је дао одговор и на питање лажног високог представника. Имамо прецизан одговор двије владе, а то је да лажни високи представник није легалан и да одлуке које он донесе немају правне посљедице“
  • „Кроз декларацију смо донијели ставове и закључке и рекли да смо привржени Дејтонском споразуму. Све ћемо то чинити у миру, имамо начина, знамо да можемо. Наша љубав и наша загледност су у Србију и српски народ гдје год он живио“

ДЕКЛАРАЦИЈА која је јуче усвојена на Свесрпском сабору је свеобухватна и даје праве одговоре на многа питања, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Даје одговор и на питање лажног високог представника. Имамо прецизан одговор двије владе, а то је да лажни високи представник није легалан и да одлуке које он донесе немају правне посљедице – рекао је Додик.

Истакао је да сви договори који су постигнути јуче доприносе трајној стабилности Републике Српске.

– И наш народ не треба да брине – навео је Додик.

Истакао је да су многи причом о резолуцији о Сребреници отворили очи српском народу.

– Не прихватамо да било ко доминира. Ми све радимо путем наших политичких права – изјавио је Додик.

Предсједник Српске је истакао и да ће Први свесрпски сабор остати упамћен као један од важнијих дана модерне српске историје.

Додик је навео да је то дан који је важан не само за ову генерацију већ за многе генерације које долазе, у коме треба разумјети да је српски народ савладао препереке у борби за свој идентитет и право на одлуку у којем је кључна ријеч слобода.

– Кључна српска ријеч нашег живота и нашег постојања је слобода. За слободу Срби су кроз вијекове дали много жртава – истакао је Додик у објави на Инстаграму.

Он је додао да су Срби били у неприлици да јасно и гласно искажу свој национални и државни интерес.

– Кроз декларацију смо донијели ставове и закључке и рекли да смо привржени Дејтонском споразуму. Све ћемо то чинити у миру, имамо начина, знамо да можемо. Наша љубав и наша загледност су у Србију и српски народ гдје год он живио – рекао је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар