Одабрано Предсједник РС

Додик: Свиђа ми се што у британски Дом лордова стижу писма у којима се говори о „легалној сецесији Српске“

ПОТПИСАЛА ГА ЈЕ ЏЕСИ БАРТОН ХРОНЕШОВА СА ЛОНДОН КОЛЕЏА
  • Предсједник РС Милорад ДОДИК: Поносан сам на чињеницу да је Дом лордова дискутовао о стању у Републици Српској и о мени лично и да је информисан о легалним корацима које предузима Република Српска. А и тиме што је констатовано да су донесени закони који Републику Српску враћају на „изворни Дејтон“, тј. скуп институција с моћнијим ентитетским овлаштењима

Извор: РТРС

У КОНТЕКСТУ писма Комитета за међународне односе и одбрану Дома лордова парламента Уједињеног Краљевства, које је упућено Дејвиду Камерону, а у којем је, између осталог, Џеси Бартон Хронешова са Лондон колеџа навела да су предузети кораци за легалну сецесију Српске – директно су потврђени легитимни и легални кораци који воде ка самосталности Српске, поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Свиђа ми се кориштена терминологија и поносан сам на чињеницу да је Дом лордова дискутовао о стању у Републици Српској и о мени лично и да је информисан о легалним корацима које предузима Република Српска. Такође, констатовано је да су донесени закони који Републику Српску враћају на „изворни Дејтон“, тј. скуп институција с моћнијим ентитетским овлаштењима. И ту нису погријешили. Нама јесте циљ да институционално јачамо Српску кроз поштовање изворног Дејтонског споразума – наводи Додик.

Истиче да је поносан и на чињеницу да нигдје није констатовано да користимо неуставне методе, већ да су сви кораци легитимни, али су уједно у супротности с агендом појединих западних земаља којима је намјера потпуни нестанак Српске.

– Ово писмо се не разликује од претходних која се појављују с времена на вријеме, што је очигледна потврда да је Дом лордова само потписник текста који је настао на другој локацији и у другом центру одлучивања – закључио је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар