Предсједник РС

Додик у Москви: БиХ је геополитички експеримент – колонија западног либеларног глобализма

ПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ НАСТУПИО НА БЕЗБЕДНОСНОМ ФОРУМУ СА УЧЕШЋЕМ ПРЕДСТАВНИКА 80 ЗЕМАЉА
  • Милорад ДОДИК: БиХ већ 30 година управљају колонијалним методама и намећу рјешења путем неизабраног странца, упорно намећу законе, па и ових дана. Нови изазов је буђење идеологије нацизма и фашизма, као оружја против Русије. Угрожена је европска енергетска безбједност јер је Европа и даље зависна од руских енергената

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик указао је у обраћању на безбједносном форуму у Русији да је БиХ након рата постала експеримент и колонија, без уважавања историје и међународног права.

Додик је рекао – да је српски народ био прва жртва хегемонистичког процеса западних фактора и НАТО.

– Прва НАТО агресија изведена је на Републику Српску, а потом и на Србију, па на остале земље – подсјетио је он.

Додик је истакао да је тзв. хуманитарна интервенција НАТО пакта први пут изведена у агресији на Републику Српску 95-те године и Србију 99-те године, након чега је то постало „модус вивенди“ за америчке војне интервенције ма Блиском Истоку, Средњем Истоку и потпуно дерогирање међународног права.

– Након рата БиХ је постала геополитички експеримент, колонија западног либеларног глобализма који је требао да комплетира процес одумирања нације и да створи неко хибридно, наднационално друштво, без идентитета и било каквог уважавања традиција, уставног права и историјског искуства живота на Балкану – навео је Додик.

Истакао је да у БиХ већ 30 година управљају колонијалним методама и намећу рјешења путем неизабраног странца, упорно намећу законе, па и ових дана.

– Нови изазов је буђење идеологије нацизма и фашизма, као оружја против Русије. Угрожена је европска енергетска безбједност јер је Европа и даље зависна од руских енергената – рекао је предсједник Српске.

На међународном безбједносном форуму учествују представници више од 80 земаља.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар