Предсједник РС

Додик: У праву је Миличевић кад говори да Српска није Додик, али – зашто се односи према Српској као да је Додик?

СДС ЈЕ СА НАРОДОМ СТВАРАЛА СРПСКУ, А САДА БРАНИ ИНТЕРЕСЕ ПДП ЧИЈИ ЈЕ ПРОГРАМ НАПИСАН У БРИТАНИЈИ
  • Милорад ДОДИК: Што се тиче мене лично, нисам ни тражио ни очекивао подршку СДС-а или Милана Миличевића, јер што би подржали Милорада Додика кад су се опрали од свих својих претходних предсједника све до Младена Босића, који је практично учинио СДС пробосанском партијом

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик истакао је да забрињава што предсједник СДС-а Милан Миличевић прихвата ставове и сарајевских политичара и лажног високог представника и причу о државној имовини ставља на сто, заборављајући да је тема завршена Дејтонским мировним споразумом.

– Предлагати да се имовина додијели локалним заједницама ме тјера на сумњу да Миличевић, ипак, зна да је питање имовине већ ријешено, али да он просто мора да га актуелизуије наративом који је креиран и ван СДС-а и ван Републике Српске – рекао је Додик коментаришући Миличевићеву изјаву да „државна имовина и добра у јавној употреби нису два идентична појма и да би ова добра, односно природни ресурси требало да буду у власништву локалних заједница у Републици Српској“.

Предсједник Српске је подсјетио да је СДС својевремено, због највиших националних интереса, напустио парламент БиХ и кренуо са народом да ствара и брани Републику Српску, а 30 година касније СДС напушта Народну скупштину Републике Српске и брани интересе ПДП-а, којем је национални програм написан у Великој Британији.

Он је навео да се у једном слаже са предсједником СДС-а – Милорад Додик није Република Српска, само би га упитао зашто се онда према Републици Српској односе као према Милораду Додику?

– Што се тиче мене лично, нисам ни тражио ни очекивао подршку СДС-а или Милана Миличевића, јер што би подржали Милорада Додика кад су се опрали од свих својих претходних предсједника све до Младена Босића, који је практично учинио СДС пробосанском партијом – нагласио је Додик за Срну.

Он је рекао да изјавом да СДС поштује институције Републике Српске, али одговорне институције, Миличевић у ствари говори да СДС не поштује институције Републике Српске уколико оне не раде како би то жељели у СДС-у или негдје гдје се креира политика СДС-а.

– Штета што СДС са новим вођством наставља старим путем или странпутицама, слуганством међународним канцеларијама – оцијенио је предсједник Републике Српске.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар