Предсједник РС

Додик: У протесте у Бањалуци несумњиво је умијешана амбасадорка САД Кормак

УКАЗАО ДА ПРОТЕСТИ НЕСУМЊИВО ИМАЈУ ЗА ЦИЉ ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈУ
  • Предсједник РС  упозорио да се неће дозволити да „неко позива вехабије“ да дођу у Бањалуку и обрачунају се, наводећи да је то граница испод које институције Републике Српске неће ићи: „Поступаћемо у складу са законом. Ми разумијемо трагедију, али ово је класична злоупотреба трагедије“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да протести у Бањалуци несумњиво имају за циљ дестабилизацију Српске и да је у то директно умијешана амбасадор САД у БиХ Морин Кормак.

„Директно она је урадила то да се подигне атмосфера те врсте и несумњиво је јасно да играју на причу дестабилизације“, рекао је Додик новинарима током посјете Бијељини.

Он је навео да је Кормакова са својим сарадницима јуче била у Бањалуци, те указао да се све десило непосредно пред долазак министра спољних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова у Републику Српску.

„Људи имају право да протестују и све док је то у оквиру закона, не урушава слободу других и законит рад институција, то је дио нормалног демократског друштва“, истакао је Додик.

Он је поручио да се неће дозволити да „неко позива вехабије“ да дођу у Бањалуку и обрачунају се, наводећи да је то граница испод које институције Републике Српске неће ићи.

„Поступаћемо у складу са законом. Ми разумијемо трагедију, али ово је класична злоупотреба трагедије“, упозорио је Додик.

Према његовим ријечима, протест није био усмјерен ка тужилаштву Републике Српске, које има обавезу да око тога буде питано, него се протестовало пред зградом полиције, која је на другој локацији.

„Нису тражили од тужилаштва да ради свој посао, онда је то нека сасвим друга намјера“, оцијенио је Додик.

Предсједник Српске је најавио да ће се заложити да ставка за плате тужилаца у буџету од наредне године „буде нула“. „Па нек се јаве тамо онима који их плаћају, ми их нећемо плаћати“, поручио је Додик.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар