Предсједник РС

Додик у Сребреници: Ово није ничија побједа, ово је шанса да се помиримо

ПРЕДСЈЕДНИКУ СРПСКЕ СВЕЧАНО УРУЧЕНА ЗЛАТНА ПЛАКЕТА ГРАДА

* „Ово је специфично мјесто због трагедије која се овдје десила, али мјесто које даје шансу да се помиримо, да се не дијели бол, него једноставно да сви они који су одговорни за било који злочин одговарају, а да се бол поштује и уважава“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да највеће признање општине Сребреница – Плакету са златним грбом, које му је данас додјељено – не доживљава као побједу над било ким, већ као признање за развој ове локалне заједнице.

„За мене је то признање, не само за мој рад, него и за однос Републике Српске према овој општини у континуитету, у тешким условима и послијератној обнови Сребренице“, рекао је Додик новинарима, након свечане сједнице Скупштине општине одржаној поводом Дан општине.

Додик је нагласио да је Сребреница увијек посматрана као локална заједница у коју треба додатно улагати како би се „оспособила и почела фино да изгледа“, као што се то већ сада може примијетити.

„Ово је специфично мјесто због трагедије која се овдје десила, али мјесто које даје шансу да се помиримо, да се не дијели бол, него једноставно да сви они који су одговорни за било који злочин одговарају, а да се бол поштује и уважава“, рекао је Додик.

Предсједник Српске је нагласио да је захвалан Србији и њеном предсједнику Александру Вучићу што је помогао ову локалну заједницу на видљив начин.

„Да није било те свесрдне помоћи, сигурно много ствари не бисмо успјели да урадимо“, рекао је Додик.

Додик је захвалио на урученом високом признању свима онима који су га предложили, као и онима који су донијели одлуку о додјели признања.

Предсједнику Републике Српске Милорад Додику данас је на свечаној сједници Скупштине општине Сребреница уручено највеће општинско признање – Плакета са златним грбом општине, која му је додијељена за изузетан допринос развоју ове локалне заједнице поводом 11. марта, Дана општине.

Сребрна плакета додијељена је српском члану Предсједништва БиХ

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар