Предсједник РС

Додик: Уставни суд БиХ није у функцији одбране дејтонске БиХ, односно уставне БиХ

ПРЕДСЈЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: ПОСЉЕДЊА ОДЛУКА УС БиХ ПОКАЗАЛА СВУ ПРОПАСТ БиХ
  • „Они у УС БиХ су креатори неке нове БиХ и та БиХ је само у интересу једног народа, али ће ту битку, очигледно, изгубити“
  • „Чињеница да су прихватили да раде и да крше властита правила, по којима само домаће судије могу да буду предсједници и потпредсједници Суда, јуче је доживјела свој колапс јер је њемачки држављанин постао потпредсједник Уставног суда. Када томе додате да је њемачки држављанин и лажни високи представник, онда то говори о томе на који начин и шта овдје Њемачка планира да ради“
  • „Американци причају из уста Марфија, њиховог амбасадора, како ниједан њихов држављанин није рекао да треба уништити Републику Српску, а сваки дан то чине. Мисле да су људи наивни и да не виде шта се ту ради. Иза ових одлука Уставног суда очигледно стоји волунтаризам Марфија и других амбасадора, њемачког и британског, у БиХ. Овим одлукама готово се парализује БиХ, она се скида са мапе европског пута“

Извор: РТРС

JУЧЕРАШЊЕ засједање Уставног суда показује сву пропаст БиХ, написао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на свом Икс налогу.

Додик је поручио да су „они који покушавају да раде на тој политици на којој стоји сила, изгубили сваки критеријум правног поступања“.

– Обично се у перцепцији очекује да Уставни суд буде правно тијело, а оно је већ одавно постало политичко. Доношење одлука којима се укида све и свашта, говори о томе да су они изгубили компас и нису у функцији одбране дејтонске БиХ, односно уставне БиХ. Они су креатори неке нове БиХ и та БиХ је само у интересу једног народа, и они ће, очигледно, ту битку изгубити – нагласио је Додик.

Додик је напоменуо да је „Република Српска свој став о Уставном суду давно рекла и тако ће се и понашати“.

– Чињеница да су прихватили да раде и да крше властита правила, по којима само домаће судије могу да буду предсједници и потпредсједници Суда, јуче је доживјела свој колапс јер је њемачки држављанин постао потпредсједник Уставног суда. Када томе додате да је њемачки држављанин и лажни високи представник, онда то говори о томе на који начин и шта овдје Њемачка планира да ради.

– Мислим да су се запетљали и да њихове одлуке више немају снагу коју су имале. Свака одлука која не може да буде спроводива нема смисла. Ово што су они урадили је потпуно неспроводиво и треба да се на тај начин посматра. То је класичан доказ рушења Дејтонског споразума – навео је Додик.

Упозорио је и да „одавно није донесена одлука међународног фактора као ова Уставног суда, којом се руши Дејтонски споразум“.

– Американци причају из уста Марфија, њиховог амбасадора, како ниједан њихов држављанин није рекао да треба уништити Републику Српску, а сваки дан то чине. Мисле да су људи наивни и да не виде шта се ту ради. Иза ових одлука Уставног суда очигледно стоји волунтаризам Марфија и других амбасадора, њемачког и британског, у БиХ. Овим одлукама готово се парализује БиХ, она се скида са мапе европског пута. Оне су прије свега антиевропске одлуке и нису у складу са напорима Републике Српске да се иде европским путем – закључио је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар