Предсједник РС

Додик: Влада Српске ће 23. маја из Сребренице ФБиХ предложити мирни разлаз

УПОЗОРИО: СА РЕЗОЛУЦИЈОМ О СРЕБРЕНИЦИ СЕ ПОТПИСУЈЕ КРАЈ БиХ
  • Поводом новог рочишта у Суду БиХ: Ради се о политичком процесу. Показало се да су Суд и Тужилаштво вануставне институције формиране вољом странаца и да они ту вољу бране
  • Милорад ДОДИК: Босна и Херцеговина је дошла до свог краја или су је, прецизније речено, довели до краја они који су се у њу клели. Остало је само да сви учинимо напор да будемо да се разиђемо у миру и да будемо добре комшије
  • Резолуција о Сребреници коју су на силу и силом, кршећи Устав БиХ, изгурали Бошњаци преко својих ментора, разграничиће Републику Српску и ФБиХ. Лаж коју нам подваљују Бошњаци не можемо ни заборавити ни опростити. Не постоји начин да се штета настала гурањем ове резолуције санира. И нека не буде касније да их нисмо упозорили на вријеме

ОВО што се десило данас је доказало да су Суд и Тужилаштво вануставне институције формиране вољом странаца и да они ту вољу бране, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик на конференцији за новинаре након одржаног рочишта.

Додик је упозорио да се ради о политичком процесу:

– Не изводи се неко ко је дописао кривични закон на што није имао право, али очито да судије то прихватају и зато се води овај процес.

Додик сматра да се не вриједи упуштати у ту неаргументацију.

– Нисам ни вјеровао да се може добити објективан процес, али сада се против мене води процес јер не поштујем наводног високог представника. Они хоће а приори да кажу да то постоји. Ово је била прилика да покажу има ли га или нема – истакао је Додик.

Оцијенио је да је Босна и Херцеговина дошла до свог краја или су је, прецизније речено, довели до краја они који су се у њу клели:

– Остало је само да сви учинимо напор да будемо добре комшије и да се разиђемо у миру – навео је Додик у објави на друштвеним мрежама. Резолуција о Сребреници коју су на силу и силом, кршећи Устав БиХ, изгурали Бошњаци преко својих ментора, разграничиће Републику Српску и ФБиХ.

– Лаж коју нам подваљују Бошњаци, нагласио је, не можемо ни заборавити ни опростити. Не постоји начин да се штета настала гурањем ове резолуције санира. И нека не буде касније да их нисмо упозорили на вријеме – упозорио је Додик.

Предсједник Српске рекао је за РТРС да је одлуком о резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН потписан крај БиХ и најавио да ће сутра са сједнице Владе Српске у Сребреници федералној страни бити предложен мирни разлаз.

– Да ли ће то све бити убрзано или у неко догледно вријеме – то је ствар процеса. Ми бирамо мирни разлаз и то ћемо предложити сутра са сједнице Владе у Сребреници. Предложићемо федералној страни – рекао је Додик.

Истакао је да су Република Српска и ФБиХ споразумне стране Дејтонског споразума, а тиме и Устав БиХ.

Навео је да је у питању опсежна покварена интервенција међународног фактора у којој је своју улогу одиграо и амбасадор БиХ у Уједињеним нацијама подржан од стране бошњачког члана Предсједништва БиХ.

– Све је то срамно и то знају веома добро Американци, Британци, Нијемци и сви остали који се овдје мијешају, вјероватно калкулишући да је то потребно да се уради јер ће Срби неколико дана галамити, а онда престати – закључио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар