Предсједник РС

Додик: За нас је самосталност реална алтернатива – Српска ће доносити тешке политичке одлуке

„АМЕРИКА ПОКАЗУЈЕ НЕПРИЈАТЕЉСТВО ПРЕМА СРПСКОЈ И СЛУЖИ СЕ СТАРИМ ИМПЕРИЈАЛИСТИЧКИМ ШТОСОВИМА“
  • Предсједник РС Милорад ДОДИК: Да су Американци имали имало доказа да је Милорад Додик у криминалу о којем су овдје говорили годинама, зар мислите да бих стајао овдје пред вама? Зато су измислили Кристијана Шмита који каже да ако не поштујеш оно што он измишља овдје онда мораш да идеш у затвор. Видјећемо како ће то изгледати. Ја мислим да ће прије Српска бити независна
  • „Прије пет година нико није смио ни да каже ништа о референдуму, о самосталности Српске. То је реална алтернатива. За нас је будући живот и реална алтернатива самосталност Републике Српске“

РЕПУБЛИКА Српска иде даље, неће стати и нико је неће уништити, изјавио је предсједник Српске Милорад Додик.

Додик је поручио да ће „Српска доносити тешке политичке одлуке у будућем времену“.

– Српска сигурно неће дозволити да буде скрајнута. Америка показује своје непријатељство према Српској. То је видљиво. То што они сада покушавају да сведу све на Милорада Додика и његову породицу, то су стари штосови империјалиста који мисле да је све тако. Наравно да није тако – истакао је Додик.

Додик је напоменуо да „човјек, ако може људски да размишља, онда каже – шта је ово, какав је ово свијет?“

– Па Бајденов син је највећи корупционар, ако хоће да га ухапсе, он се штити имунитетом. То што неки новинари лажу и петљају, што неке мреже измишљају, што БН не одустаје од тога да криминализује Српску, то је друга прича. То није истина. Гдје вам је криминал о којем причате? Зашто стално лажете? Сад ћемо морати да одговарамо на сваку врсту неистине у том погледу. Да су Американци имали имало доказа да је Милорад Додик у криминалу о којем су овдје говорили годинама, зар мислите да бих стајао овдје пред вама? – рекао је Додик.

Додик је нагласио „да су зато измислили Кристијана Шмита који каже да ако не поштујеш оно што он измишља овдје онда мораш да идеш у затвор“.

– Видјећемо како ће то изгледати. Ја мислим да ће прије Српска бити независна. Убрзана је са овим процесима који раде и то није одбрана Милорада Додика, већ је то одбрана Републике Српске. Знам шта они хоће. Они хоће да склоне људе од ауторитета који хоће да пригрле Дејтонски споразум и оно што нам је Дејтон дао – поручио је Додик.

Предсједник Српске је истакао да „у том погледу, не желимо да изгубимо ниједну надлежност“.

– Отели сте нам 90, не можете више ниједну. И тих 90 ћете морати да вратите. И то је наша политика. То што се вама не свиђа је неки други пар рукава. То је наша политика. Да ли успијевамо одмах у свему томе? Не. Прије пет година нико није смио ни да каже ништа о референдуму, о самосталности Српске. То је реална алтернатива. За нас је будући живот и реална алтернатива самосталност Републике Српске – навео је Додик.

Додик је напоменуо да је свијет данас у глобалном расулу и нереду.

– Српска се налази у стању реда и то можете да видите гдје год да идете. Можете да примјетите да је пут од Градишке до Дубице био потпуно девастиран. Српска је направила ауто-путеве. Градимо и даље. Идемо даље. Не желим да Српска икога вријеђа или да се овдје осјећа лоше. Српска је слободна и широка за све, осим за њене непријатеље – закључио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар