Предсједник РС

Додик: Законом ћемо обавезати све представнике РС на нивоу БиХ да поштују одлуке институција Српске

ЗА ЖЕЉКА КОМШИЋА РЕКАО: „ДАНАС ЈЕ ЛАГАО О СВЕМУ О ЧЕМУ ЈЕ ГОВОРИО – ПУТ У НАТО НЕ ПОСТОЈИ“
  • „Комшић није изабран од стране грађана и грађанки, како то лажно тврди него га је бирао један дио Федерације, и то не онај који је требао – хрватски народ, како то налаже Устав БиХ.Његова политика је политика лажи, подвала и срамоћења БиХ на међународном плану“
  • „Намјера политичког Сарајева је да се уруши систем одбране у БиХ. Развалили су обавјештајну службу, не функционише ниједан систем предвиђен Уставом. Лажно се заклињу у Устав, а онда све говоре антиуставно. Наш пруиступ је – Устав“
  • „Суд и Тужилаштво БиХ немају уставну основу, наметнути су од стране високих представника. Република Српска није против тога да се договори неки облик суда и тужилаштва. Међутим, овај Суд и Тужилаштво нећемо много трпити. Вратићемо поново на нашу сцену референдум о Суду и Тужилаштву, којег се они итекако боје и одлучити када ћемо то урадити“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да су све институције и сама БиХ заробљене спиновањем које долази из политичког Сарајева.

Поновио је да не постоји ниједна одлука о чланству БиХ о НАТО, јер не постоји усаглашен став о томе, те да наводи хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића представљају обичан спин.

– Данас је лагао масовно, о свему говорио на њему својствен начин и то говори довољно о томе да неће бити никакве могућности договора. Поштујем Жељку Цвијановић и њен приступ, али ће врло брзо видјети да то није добро мјесто и да ће се ту веома тешко било шта моћи договорити – рекао је Додик на заједничкој конференцији за новинаре у Источном Сарајеву са предсједавајућом Предсједништва БиХ Жељком Цвијановић.

Он је поручио да не треба вјеровати да оно у шта се Комшић заклиње представља добре намјере, јер је све, како је истакао Додик, превара:

– Не постоји НАТО пут БиХ, нема усаглашеног става о чланству, постоји само сарадња и оваквим својим надобудним понашањем и једностраним иступањем Жељко Комшић још једном је показао каква ће његова политика бити и убудуће.

Оцијенио је: „То је политика лажи, подвала и срамоћења БиХ на међународном плану“.

Фото: ФЕНА / Хазим Аљовић

Додик је напустио Конститутивну сједницу док је Комшић говорио:

– Жељко Комшић није изабран од стране грађана и грађанки, како то лажно тврди него га је бирао један дио Федерације, и то не онај који је требао – хрватски народ, како то налаже Устав БиХ, него бошњачки.

У закључку је нагласио: „Комшић је преварама и лажима дошао до позиције у Предсједништву и по четврти пут отео Уставом дефинисано право хрватском народу да буде биран. А истим сплеткама користио се и све ове четири године које смо обављали дужност колективног шефа, да своје личне ставове представи као званични став Предсједништва.

Упозорио је да је намјера политичког Сарајева да се уруши систем одбране у БиХ.

– Развалили су обавјештајну службу, не функционише ниједан систем предвиђен Уставом. Лажно се заклињу у Устав, а онда све говоре антиуставно. Наш пруиступ јесте Устав – поручио је Додик.

Рекао је и да прилика за разговор постоји за све који то буду хтјели.

Поновио је и да Суд и Тужилаштво БиХ немају уставну основу, те да су наметнути од стране високих представника, додавши да Република Српска није против тога да се договори неки облик суда и тужилаштва.

– Овај Суд и Тужилаштво нећемо много трпити. Вратићемо поново на нашу сцену референдум о Суду и Тужилаштву, којег се они итекако боје и одлучити када ћемо то урадити – рекао је Додик.

Додик је најавио да ће брзо бити донесен закон који ће представнике Републике Српске на нивоу БиХ обавезати да поштују одлуке институција Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар