Предсједник РС

Додик: Желимо да сачувамо дејтонску БиХ и Устав БиХ, али смо спремни за „дан Д“ о коме Шмит прича

ПРОБЛЕМЕ ПРАВИ И ТО ШТО СУ ПОЛИТИЧКИ МУСЛИМАНИ ПОДРЕЂЕНИ СТРАНЦИМА КОЈИ СУ ИХ ПОСТАВИЛИ
  • Ако наставе с растурањем Дејтона, добиће самосталну Републику Српску и распалу нефункционалну Федерацију. То је наш одговор свима који пријете нападима на Српску –
  • Нећемо дозволити да Американци и Британци суспендују и право и правду. Свако ко сумња у наше ријечи, нека поново прочита Дејтонски споразум, Устав БиХ, али и повељу УН-а

OДЛУКУ о свим процесима и даљим кретањима БиХ могу донијети само изабрани представници народа, који за тако нешто имају легитимитет, указао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

– Проблем који имамо и који траје још од конституисања власти је тај што политички муслимани немају капацитет за самостално доношење одлука и било какве преговоре. Њихова подређеност странцима који су их поставили води томе да се договори не поштују и да озбиљно сумњамо у њихову одлучност да БиХ иде напријед – истакао је Додик на Иксу.

Истиче да је њихова опредијељеност за европски пут до сада била на нивоу излизаних фраза, готово истих оних које слушамо и у ЕУ како нас „желе“.

– Исто тако и ове сарајевске странке желе у ЕУ, а на дјелима нас воде све даље од тог пута. Толико далеко да неки неименовани странац прича како је састанак политичких лидера, који би требало да буде нормалан ток за договоре и рјешавање свих питања – „дан Д“ – рекао је Додик.

Додик је поручио да ће бити „дан Д“ ако се неко усуди да пређе границе и реализује сценарио по коме се отвара простор да он нешто наметне.

Навео је да је Република Српска  у свим својим ранијим акцијама дала јасан одговoр.

– Спремни смо за тај „дан Д“ о коме Шмит прича. Наше намјере су јасне – желимо да сачувамо дејтонску БиХ и Устав БиХ. Ако наставе с растурањем Дејтона, добиће самосталну Републику Српску и распалу нефункционалну Федерацију. То је наш одговор свима који пријете нападима на Српску – навео је Додик.

Навео је да Српска користи сва правна и политичка средства.

– Користимо сва правна и политичка средства и користићемо их и даље. Нећемо дозволити да Американци и Британци суспендују и право и правду. Свако ко сумња у наше ријечи, нека поново прочита Дејтонски споразум, Устав БиХ, али и повељу УН-а. Наша права и могућности које нам стоје на располагању су конципирани на праву и спремни смо да их користимо – закључио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар