Главно Предсједник РС

Кабинет Цвијановић: Због опозиционих странака неће бити разговора о новом високом представнику

ВЛАДАЈУЋЕ СТРАНКЕ: ИЗБОР ШМИТА ПО ДЕЈТОНСКИМ ПРОЦЕЦУРАМА, А НЕ ПО КРУЖОЦИМА

С ОБЗИРОМ на то да опозиционе странке нису расположене да разговарају о теми именовања новог високог представника мимо предвиђене процедуре, састанак у Палати предсједника неће бити одржан, саопштено је из Кабинета предсједника Републике Српске.

Поједине партије, попут Демократског народног савеза, најавиле су долазак двочлане делегације, а потом отказале своје присуство, након што је састанак званично најављен, наводи се у саопштењу.

Како су из Кабинета предсједника Републике навели, тиме се у потпуности потврђује исправност идеје о одвојеним састанцима са владајућим и опозиционим партијама, како се дјечијим играма не би опструисало овако важно питање које подразумијева наставак експерименталног и произвољног односа међународног фактора према БиХ.

Треба подсјетити да су владајуће партије у Републици Српској изнијеле недвосмислен став да се избор високог представника мора одвијати у складу са предвиђеним процедурама Дејтонског споразума, а не на кружоцима амбасадора, напоменуто је у саопштењу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар