Предсједник РС

Конаковић након сусрета са Додиком: Имам оптимизма поводом источне и јужне гасне интерконекције

ПРЕДСЈЕДНИК РС: СЛОЖИЛИ СМО СЕ ДА ПРОЈЕКТИ У СРПСКОЈ НЕ ТРЕБА ДА БУДУ ОСПОРАВАНИ
  • Милорад ДОДИК: Сљедеће седмице имаћемо заједничку комисију гдје ћемо покушати да постигнемо одтређене договоре поводом закона о спољној политици. Цијенимо напоре Конаковића да коначно БиХ има закон који ће регулисати ову област
  • Елмедин КОНАКОВИЋ: Није лако телефоном и на ријеч рјешавати питања која су се годинама гомилала, али без обзира на нека неслагања, па чак и суштинска, можемо се договарати

СРПСКА никада није правила проблем у вези са јужном гасном конекцијом и спремна је да за овај приједлог гласа, али се ово питање не смије условљавати источном гасном конекцијом, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик, након састанка у Бањалуци са министром иностраних послова у Савјету министара, Елмедином Конаковићем.

Разговарали су и о усаглашавању закона о спољним пословима.

– Сљедеће седмице имаћемо заједничку комисију гдје ћемо покушати да постигнемо одтређене договоре. Цијенимо напоре Конаковића да коначно БиХ има закон који ће регулисати ову област – поручио је Додик.

Истакао је да су се сложили да ЕУ са својом политиком није стимулативна у погледу одржавања воље за европским путем.

– Условљавања било које врсте треба избјећи – поручио је Додик и додао да су се сложили да нема потребе да се оспоравају пројекти у Републици Српској.

Конаковић је рекао да је неопходно да владе Српске и Федерације БиХ заједнички реализују значајне пројекте.

Додао је да морају бити подржани развојни пројекти у БиХ, с циљем економског напретка и добробити грађана.

– Није лако телефоном и на ријеч рјешавати питања која су се годинама гомилала, али без обзира на нека неслагања, па чак и суштинска, можемо се договарати – рекао је новинарима Конаковић након састанка са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

Када је ријеч о источној и јужној гасној интерконекцији, Конаковић истиче да су ријешена нека од техничких питања, те да вјерује да ће ово питање бити реазматрано на идућој сједници Савјета министара. Имам више оптимизма и надања. Апелујем да се окренемо компромисима“, нагласио је Конаковић.

(РТРС)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар