Предсједник РС

Ковачевић прекинуо наступ у Скопљу да би говорио о хероју Српске из Куманова Горану Николићу

ДВИЈЕ УЛИЦЕ У ДОБОЈУ ДОБИЛЕ ИМЕ ПО СИЛВАНИ АРМЕНУЛИЋ И ИВИ АНДРИЋУ, А НАЈВЕЋА – ПО ГОРАНУ
  • Као изасланик предсједника РС, Радован КОВАЧЕВИЋ учесницима Светосавске академије рекао: „Године 1992-ге, када се наш народ поново борио за право на постојање и да живимо своји на своме, један 21-годишњи младић из Куманова, Србин из Македоније Горан Николић, који до тада вјероватно није био у Добоју, одлучио је да као добровољац иде да се бори заједно са својим народом из Српске за слободу. На жалост, у августу 1993. на Путниковом брду поред Добоја изгубио је живот у борби за слободу Републике Српске и српског народа. Нека му је вјечна слава“

НА Светосавској академији у Скопљу, током обиљежавања националног празника Срба у Македонији, Радован Ковачевић, изасланик предсједника РС Милорада Додика, прекинуо је читање текста говора и извинио се што је заборавио да у Куманову пренесе одлуку Добоја да се његовом Горану Николићу додјели улица који је за њега херојски погинуо као добровољац.

Ево тог дијела говора:

„Неких 700 км сјеверозападно од Куманова налази се град Добој, у Републици Српској. Године 1992-ге, када је у Републици Српској почео рат, када је нападнута, када се наш народ поново борио за право на постојање и да живимо своји на своме, један 21-годишњи младић из Куманова, Србин из Македоније, Горан Николић, који до тада вјероватно није био у Добоју нити је чуо за њега, одлучио је да као добровољац иде да се бори заједно са својим народом из Српске за слободу.

Радован Ковачевић

На жалост, у августу 1993. на Путниковом брду поред Добоја изгубио је живот у борби за слободу Републике Српске и српског народа.

Нека му је вјечна слава и хвала му!

Прије три године, у Скупштини града Добоја, било је потребно донијти одлуку за три нове улице у Добоју. Једна је добила име по Силвани Арменулић која је рођена у Добоју, друга по једином српском нобеловцу – књижевнику Иви Андрићу. А трећа – она најљепша и највећа – на иницијативу предсједника Републике Српске Милорада Додика, добила је име по Горану Николићу!

Херојски чин Горана Николића је вјечни залог и вјечни завјет да Република Српска увијек буде уз наш народ у Сјеверној Македонији и то је нешто што нећемо заборавити!“

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар