Предсједник РС

Лукашенко Додику: Бјелорусија спремна за помоћ и подршку Републици Српској

ДРУГИ ДАН ЗВАНИЧНЕ ПОСЈЕТЕ ВИСОКЕ ДЕЛЕГАЦИЈЕ РС МИНСКУ
  • Милорад ДОДИК: Разговарали смо о привредној сарадњи и настављамо да сарађујемо. Лукашенко разумије све процесе. Никада нећемо заборавити да је Лукашенко био у Београду 1999. године када је бомбардован наш народ
  • Александар ЛУКАШЕНКО: Поздрављам вашу досљедну и храбру политику, а посебно то што чврсто заступате интересе православаца у БиХ и региону. Знамо да вам тамо понекад није лако, али ви се храбро борите. Поздрављам то,можете рачунати на нас. Једном рјечју, дошли сте код пријатеља
  • Предсједник Српске са члановима делегације састао се и са предсједником бјелоруске Академије наука Владимиром Григоревичем Гусаковом. И нагласио: „Импресиониран сам достигнућима Академије, како радом, тако и оптимизмом људи који раде у тој установи“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да је имао изузетан састанак са предсједником Бјелорусије Александром Лукашенком у Минску.

– Захвалио сам за подршку Републици Српској. Разговарали смо о привредној сарадњи и настављамо да сарађујемо – истакао је Додик након састанка.

Истакао је да Лукашенко разумије све процесе.

– Никада нећемо заборавити да је Лукашенко био у Београду 1999. године када је бомбардован наш народ – навео је Додик.

Навео је да постоји разумијевање и по питању санкција које је увео Запад.

Лукашенко на почетку састанка са предсједником Додиком нагласио да је Бјелорусија спремна да обезбиједи помоћ и подршку Републици Српској.

Истакао је да је читао о активностима предсједника Српске током његове посјете Бјелорусији.

– Поздрављам ваше активности овдје. Треба да знате да ако вама нешто одговора у Бјелорусији у областима технологије, пољопривреде, индустрије или здравства, ми смо увијек спремни да вам помогнемо и да вас подржимо – рекао је Лукашенко.

Поздравио је досљедну и храбру политику предсједника Додика, а посебно то што чврсто заступа интересе православаца у БиХ и региону.

– Знамо да вам тамо понекад није лако, али ви се храбро борите. Поздрављам то – рекао је Лукашенко.

Лукашенко је истакао да само храброст, истрајност и снага данас могу да одреде будућност једне државе и региона.

– Мислим да ту чврсто стојите, заступате интересе православаца и људи који вам вјерују. Ми смо у томе на вашој страни. И можете рачунати на нас. Једном рјечју, дошли сте код својих пријатеља – нагласио је Лукашенко.

– Састао сам се данас у Минску и са предсједником бјелоруске Академије наука Владимиром Григоревичем Гусаковом. Импресиониран сам достигнућима Академије, како радом, тако и оптимизмом људи који раде у тој установи. Бити слободан, данас значи бити свој, произвести за потребе народа довољно и бити у регионалном и свјетском врху је оно што сам научио овдје. `Хвала велико, пријатељи`, написао сам у Књигу почасних гостију Академије – написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

Предсједник Српске уручио је Гусакову поклон – слику Змијањског веза.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар