Предсједник РС

Миниханов: Татарстану је Република Српска братска регија

ДЕЛЕГАЦИЈА РС ИМАЛА У КАЗАЊУ СУСРЕТЕ НА НАЈВИШЕМ НИВОУ
  • Милорад ДОДИК: Посјета Татарстану, који у понечему може да нам буде примјер, била и више него успјешна. Развијаћемо нове видове сарадње на више поља
  • Рустам МИНИХАНОВ: Неколико пута сам имао састанке са предсједником Додиком, дијелимо исти став. Желио бих да поздравим браћу из Републике Српске као и њену делегацију

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик састао са у Казању са шефом руске Републике Татарстан Рустамом Минихановом.

Међунационална сарадња, персонални односи, вјера у државу и нацију је кључно питање успјеха у Руској Федерацији, а управо је то оно што може да служи као примјер Републици Српској, рекао је предсједник Милорад Додик након састанка у Казању.

Додик каже да је посјета Татарстану била и више него успјешна и најавио је нове видове сарадње на више поља.

Након састанка, Миниханов је рекао да је Татарстан братска регија за Републику Српску.

– Неколико пута сам имао састанке са предсједником Милорадом Додиком, дијелимо исти став, истакао је предсједник Татарстана, након састанка у Казању са предсједником Српске. Желио бих да поздравим браћу из Републике Српске као и њену делегацију на челу са предсједником Милорадом Додиком. Република Татарстан је један од водећих субјеката Руске Федерације – нагласио је Миниханов.

Бројни руски медији извјештавају о доласку предсједника Републике Српске Милорада Додика у Казањ.

Бројни руски медији извјештавају о доласку предсједника Републике Српске Милорада Додика у Казањ.

„Руска газета“, ТАСС, „Извјестија“, „Татар-информ“, „Татарстан-24“ и бројни други медији извијестили су о доласку предсједника Републике Српске у руски град Казањ у Републици Татарстан.

„Газета“ подсјећа да је претходно руски предсједник напоменуо да Русија и Република Српска имају сличне оцјене о ситуацији у БиХ, те да Додик себе назива Путиновим пријатељом.

У Казању је почео високотехнолошки и мултиспортски турнир на међународном нивоу под називом „Игре будућности“, који је окупио 2 хиљаде учесника.

Очекује се више од 150 милиона гледалаца на стриминг платформама.

Министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељко Будимир већ је посјетио Агенцију за инвестициони развој Републике Татарстан у Казању. Будимир се састао са руководиоцем агенције Талијом Минулином.

Посјетио је и ИТ парку „Башир Рамајев“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар