Предсједник РС

Нешић: Питање је да ли Додик у атмосфери линча уопште треба да иде на суђење у Сарајево

МИНИСТАР БЕЗБЈЕДНОСТИ У СМ БиХ: НЕМА СУМЊЕ ДА ЈЕ БЕЗБЈЕДНОСТ ПРЕДСЈЕДНИКА РС УГРОЖЕНА
  • Ненад НЕШИЋ: У муслиманском народу постоји одређен број екстремиста који су спремни на све, а један од њих, Сањин Муса, јавно пријети и тражи да се неки људи ликвидирају. Зато није искључено ни да се појави неки бомбаш самоубица
  • Поводом упозорења да су стабла пред Судом БиХ посјечена како би потенцијални атентатор на Додика имао отворен видик када предсједник Српске долази у зграду суда, Нешић рекао да ће тражити званичну информацију о томе зашто су пред зградом Суда БиХ посјечена стабла и да ће је подијелити са јавношћу
  • Мислим да бошњачки политичари и одређени међународни фактори желе да изазову сукобе у БиХ. Имам осјећај, наглашава Нешић, да се ствари у БиХ убрзавају и да то неко жели да ријеши у овој години. Да ли се неком жури да то ријеши прије америчких избора и да ли неко жели да нас стави пред свршен чин – не знам, али имам некад осјећај да међународни фактори убрзано раде на разбијању БиХ
  • Члан правног тима за одбрану предсједника Републике Српске адвокат Бранко Лукић, такође, сматра да је Додикова безбједност угрожена и да би због неодрживе ситуације у којој се налази предсједник Српске требало тражити да се суђење измјести из Сарајева: „Пред Судом БиХ стоји гомила људи са камерама и микрофонима, а нико од њих не пролази кроз скенер, док Додику прилази булумента људи. Зато нема потребе ни да се користи снајпер, јер је он ту више изложен ножу него снајперу. Наравно, ни снајпер на треба искључити, поготово што су посечена стабла испред зграде“

МИНИСТАР безбједности у Савјету министара Ненад Нешић рекао је да се намеће питање да ли предсједник Републике Српске Милорад Додик уопште треба да иде на суђење у Сарајево, поготову ако се узме у обзир чињеница да је његова безбједност угрожена због атмосфере линча и да скоро свако може да му приђе пред зградом Суда БиХ.

– Нема сумње да је Додикова безбједност угрожена. У муслиманском народу постоји одређен број екстремиста који су спремни на све, а један од њих, Сањин Муса, јавно пријети и тражи да се неки људи ликвидирају. Зато није искључено ни да се појави неки бомбаш самоубица – упозорио је Нешић.

Поводом упозорења да су стабла пред Судом БиХ посјечена како би потенцијални атентатор на Додика имао отворен видик када предсједник Српске долази у зграду суда, Нешић је рекао да ће тражити званичну информацију о томе зашто су пред зградом Суда БиХ посјечена стабла и да ће је подијелити са јавношћу.

Нешић је рекао да се лично увјерио да мјере безбједности у Суду БиХ нису на завидном нивоу, те истакао да су у Сарајеву тензије на врхунцу због суђења Додику.

Он је указао да је проблем то што Додику пред Судом БиХ може да се приђе због чега се намеће питање да ли он уопште треба да иде на то суђење, поготово ако се у обзир узме и чињеница да му суди жена која је била припадник такозване Армије БиХ.

– Са друге стране, ако не дође, имаћемо одмах галаму да он не поштује судске институције. Све ово личи на неко лице БиХ које ће се показати након тог суђења. Сигурно је да БиХ послије тога неће бити иста – рекао је Нешић за Телевизију Пинк.

Милорад Додик (Фото: АА)

Он је истакао да политичари и народ у Српској неће дозволити да се било шта лоше деси Додику, као и да ће надлежне службе предузети све мјере да га заштите, поготово што је он изложен нападима и пријетњама зато што брани Републику Српску и право српског народа у БиХ на живот и постојање.

Нешић је указао да се у Сарајеву стално креира атмосфера линча према Србима, по којој је, када је ријеч о Српској и Додику, све дозвољено, због чега апелује на све политичаре у БиХ да спусте тензије како се лоше ствари из историје не би поновиле.

– Мислим да бошњачки политичари и одређени међународни фактори желе да изазову сукобе у БиХ. Имам осјећај да се ствари у БиХ убрзавају и да то неко жели да ријеши у овој години. Да ли се неком жури да то ријеши прије америчких избора и да ли неко жели да нас стави пред свршен чин, не знам, али имам некад осјећај да међународни фактори убрзано раде на разбијању БиХ – рекао је Нешић.

Члан правног тима за одбрану предсједника Републике Српске адвокат Бранко Лукић, такође, сматра да је Додикова безбједност угрожена и да би због неодрживе ситуације у којој се налази предсједник Српске требало тражити да се суђење измјести из Сарајева.

Он је указао да пред Судом БиХ стоји гомила људи са камерама и микрофонима, а нико од њих не пролази кроз скенер, док Додику прилази булумента људи.

– Зато нема потребе ни да се користи снајпер, јер је он ту више изложен ножу него снајперу. Наравно, ни снајпер на треба искључити, поготово што су посечена стабла испред зграде – рекао је Лукић и закључио да је за Додика потпуно небезбједно да се појављује пред Судом БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар