Предсједник РС

Патрушев Додику: Односи Русије и Српске све више добијају стратешки карактер

ПРЕДСЈЕДНИК РС БИО ПОЧАСНИ ГОСТ 11. СВЈЕТСКОГ СКУПА ВИСОКИХ ПРЕДСТАВНИКА У СФЕРИ БЕЗБЈЕДНОСТИ
  • Секретар Савјета безбједности РФ: Размјена мишљења са Вама по питањима безбједности у савременим геополитичким условима биће од посебног интереса. Републику Српску доживљавамо као поузданог партнера у Европи

Извор: РТРС

ПРВОГ дана посјете Москви предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је са секретаром Савјета безбједности Руске Федерације Николајом Патрушевом.

Патрушев се захвалио Додику на посјети и истакао да му је драго што је предсједник Републике Српске почасни гост 11. међународног састанка високих представника који се бави питањима безбједности.

– Веома смо вам захвални на учешћу и сигуран сам да ће размјена мишљења по питањима безбједности у савременим геополитичким условима бити од посебног интереса – рекао је Патрушев.

Нагласио је да високо цијене партнерство у духу повјерења које је посебно између Русије и Српске.

– Задовољни смо тиме како се развија читав комплекс наших веза које све више добијају стратешки карактер – поручио је Патрушев.

– Републику Српску доживљавамо као поузданог партнера у Европи – додао је Патрушев.

Предсједник Српске Милорад Додик са руским предсједником Владимиром Путином требало би да се састане сутра и то је трећи сусрет лидера у години дана.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар