Одабрано Предсједник РС

Половину власништва у бијељинском „Орлу“ добиће фирма коју одреди Влада Србије

МИЛОРАД ДОДИК И АЛЕКСАНДАР ВУЛИН ПОСЈЕТИЛИ БИЈЕЉИНСКУ ФИРМУ ЗА ПРОИЗВОДЊУ И РЕМОНТ
  • Министар одбране Србије Александар ВУЛИН: „Орао“ је  стратешки важан за развој ваздухопловства у Србији
  • ДОДИК: Србија је најважнија земља за регионалну стабилност, а на челу са Александром Вучићем је рекла да је спремна да брани своју и слободу свог народа у цјелини. Ми смо прочитали да то значи – и нашег простора. Зато можемо заједно да улазимо у власничке и пословне односе

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик је изјавио да је договорено да фирма коју одреди Влада Србије добије 50 одсто власништва компаније у Бијељини „Орао“, за производњу и ремонт, и оцијенио да је то покушај да се обезбиједи сигурност посла.

Додик и министар одбране Србије Александар Вулин су данас посјетили компанију „Орао“, саопштило је у Београду Министарство одбране Србије.

Вулин је оцијенио да је то предузеће стратешки важно за развој ваздухопловства у Србији.

„Управо због тога и ове године смо у послове с ‘Орлом’ уложили нешто више од три милиона евра и компанија може да рачуна у наредних пет година да обим сарадње неће падати испод тога. За нас је ‘Орао’ веома битан, баш као што је и Република Српска бескрајно битна за Србију“, рекао је Вулин.

Додик је оцијенио да је Србија најважнија земља за регионалну стабилност и да је на челу са Александром Вучићем рекла да је „спремна да брани своју слободу свог народа у цјелини“.

„Ми смо прочитали да то значи и нашег простора. Зато можемо заједно да улазимо у власничке и пословне односе. Ту највећи допринос даје министар одбране Александар Вулин и надам се да ћемо брзо ријешити све по том питању“, рекао је Додик.

Директор „Орла“ Милан Прица је рекао да је „циљ данашње посјете било проширење сарадње и улагање у фабрику“, и да је задовољан исходом.

Компанија „Орао“ А.Д. за ремонт и производњу у Бијељини бави се дјелатношћу у оквиру ваздухопловства. Осим важног партнерства с Републиком Србијом, „Орао“ између осталог извози моторе на индијско, енглеско и италијанско тржиште.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар