Предсједник РС

Путин Додику: Република Српска је наш пријатељ, радићемо још више на нашим добрим односима

СУСРЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА РС СА РУСКИМ ЛИДЕРОМ У КАЗАЊУ, ГЛАВНОМ ГРАДУ ТАТАРСТАНА
  • Владимир ПУТИН: Знамо да ситуација у Српској није једноставна и спремни смо да разговарамо о том питању. Захвални смо вам на томе што одржавате односе са Русијом
  • Милорад ДОДИК: Одбијамо да се придружимо санкцијама Запада према Русији које Запад жели да издејствује сваки дан. Потврђујемо добре односе које Српска има и гаји према руској држави и према вама. Поготово без оклијевања одибијамо да се придружмио НАТО
  • ПУТИН: И ова ваша посјета даће допринос међусобној сарадњи. Разматраћемо развој билатералних односа у различитим правцима
  • ДОДИК: Српска је стабилна политички и институцинално. Немамо посебних изазова, али је примјетно стално подривање стабилности Српске са стране опозиције и алтернативних група

Извор: РТРС

РEПУБЛИКА Српска је наш пријатељ, хвала што подржавате Русију. Сарадња Русије са Републиком Српском везана је за различите правце, истакао је предсједник Руске Федерације Владимир Путин послије састанка са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

– Знамо да ситуација у Српској није једноставна и спремни смо да разговарамо о том питању. Захвални смо вам на томе што одржавате односе са Русијом. Радићемо још више на нашим добрим односима и увијек сте добродошли у Руску Федерацију – поручио је Путин.

Путин се захвалио Додику што је у својству почасног госта стигао на отварање „Игара будућности“.

– Искрено да вам кажем не знам како ће то све изгледати. У сваком случају „Игре будућности“ су лијеп догађај и нама је веома драго да видимо наше пријатеље из Републике Српске – рекао је Путин.

Додао да ће и ова посјета делегације Српске и Додика дати допринос међусобној сарадњи.

– И ми ћемо моћи искористити и разматрати билатералне односе у различитим правцима – додао је Путин.

Одбијамо да се придружимо санкцијана Запада према Русији и нећемо у НАТО, истакао је предсједник Републике Српске током састанка са руском Путином у Казању.

– Потврђујемо добро односе које Српска има и гаји према руској држави и према вама. Оно што ми радимо у садашњим околностима, одбијамо било какву могућснот да се придружимо санкцијана запада према Русији – рекао је Додик.

Истакао је да Запад жели да издејствује то сваки дан.

– Поготово без оклијевања одибијамо да се придружмио чланству у НАТО – јасан је био Додик.

Истаакао је да су Срби два пута бомбардовани. Прво Српска, па Србија.

– И знате, Могу вам посвједочити да данас имамо огроман број младих људи, новорођене дјеце која имају посљедице од осиромашеног уранијума, а чак 10 пута је повећано зрачење на тим рејоном, као и малгине болести узорковане тим бомбардовањем – рекао је Додик.

Истакао је да и зато није логично ни нормално да Српска прихвати чланство у НАТО.

– Запад, кад је дошао, одмах је приватизовао пословне банке и сада бирају и да ли хоће да раде са нама и то чине из чистих политичких разлога – навео је Додик.

Нагласио је да је Српска стабилна политички и институцинално.

– Дакле, одржавамо се стабилно. Немамо посебних изазова, али је примјетно стално подривање стабилности Српске са стране опозиције и алтернативних група – рекао је Додик.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар