Главно Предсједник РС

Српска отвара представништва у Санкт Петербургу и Нижњем Новгороду

ПРЕДСЈЕДНИК РС РАЗГОВАРАО СА ЗАМЈЕНИКОМ ГУБЕРНАТОРА НИЖЊЕНОВГОРОДСКЕ ОБЛАСТИ

МИНИСТАР за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић најавио је да би ускоро требало да буде отворена канцеларија Републике Српске у Санкт Петербургу ради унапређења сарадње Српске са тим градом који је центар Лењинградске области.

„И до сада је сарадња Републике Српске и Санкт Петербурга била одлична, али отварањем канцеларије биће додатно унапређења“, рекао је Клокић Срни.

Он је истакао да постоји могућност сарадње Републике Српске и Санкт Петербурга у различитим областима.

„Ту, прије свега, мислим на привреду, културу, али и туризам. Сарадња са Санкт Петербургом за Републику Српску је изузетно значајна“, рекао је Клокић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик примио је данас у Бањалуци делегацију Нижњеновгородске области коју је предводио замјеник губернатора ове руске области Јевгениј Борисович Љуљин.

Додик је изразио задовољство нивоом сарадње Републике Српске и Нижњеновгородске области и истакао важност заједничких пројеката.

Током састанка разговарано је о могућностима за интензивирање сарадње кроз споразум Владе Републике Српске и Нижњеновгородске области који је потписан у мају ове године.

Додик је подржао данас иницијативу за отварање представништва Републике Српске у Нижњновогордској области.

Састанку су присустовали и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и министар трговине и туризма Предраг Глухаковић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар