Одабрано Предсједник РС

Тегелтија: Излазак Сарајева из конфликтне идеологије и матрице СДА трајаће још годинама

ОПОРАВАК БОШЊАКА ОД МЛАДОМУСЛИМАНСКЕ СДА-ФИЛОЗОФИЈЕ МНОГО ТЕЖИ ПОСАО ОД СКИДАЊА СДА СА ВЛАСТИ
  • Савјетник Предсједника РС Милан ТЕГЕЛТИЈА: „Ратна фрустрација и конфликтни јавни наратив у Сарајеву о Србима, а потом и Хрватима, као извору свег зла, пажљиво је његован од СДА машинерије годинама након рата, ради одржавања колективне конфликтне психозе и мржње као главног хомогенизујућег фактора код Бошњака“

САВЈЕТНИК предсједника Републике Српске Милан Тегелтија сматра да ће опоравак Бошњака од младомуслиманске СДА филозофије конфликта, ако се уопште догоди, трајати годинама, те да ће се без обзира што ће СДА отићи са власти, конфликтни наратив и психологија у Сарајеву задржати дуго након тога.

– Ратна фрустрација и конфликтни јавни наратив у Сарајеву о Србима, а потом и Хрватима, као извору свег зла, пажљиво је његован од СДА машинерије годинама након рата, ради одржавања колективне конфликтне психозе и мржње као главног хомогенизујућег фактора код Бошњака – рекао је Тегелтија Срни.

Он је истакао да такво друштво подразумијева да га води странка која је носилац те филозофије и идеологије, намећући се као чувар Бошњака од „злих“ Срба и Хрвата, што и јесте циљ СДА.

Тегелтија је навео да је излазак Сарајева из те СДА конфликтне идеологије и матрице много тежи посао него скинути СДА са власти.

– Надати се да је смјена СДА са власти почетак тог мукотрпног, али нужног процеса, јер како сам давно већ рекао – сви национализми и конфликти у БиХ почињу у Сарајеву – закључио је Тегелтија.

1 коментар

  • Sta ti, potkovani, imas da upozoravas i pricas? Sto takve komentare nisi imao dok nisi postao Dodikov savjetnik. Cinjenica da si izbacen iz Sarajeva i da te je Dodik postavio na savjetnicko mjesto govori da si bio njegov sluga. Budi mu zahvalan zbog toga, jer b,i inace, zavrsio u zatvoru a ne na Maldivima, sugo jedan sugavi, magarcino jedna!

Кликни овде да поставиш коментар