Предсједник РС

У Бањалуци – у присуству врха Српске – свечано oтворена обновљена џамија Арнаудија

ЗА ОБНОВУ МУСЛИМАНСКЕ БОГОМОЉЕ ИЗДВОЈЕНО ОКО ШЕСТ МИЛИОНА МАРАКА
  • Милорад ДОДИК окупљенима: „Свако има право да буде свој на своме. Може да буде другачији, припадник, једног, другог или трећег народа, али оно што заједно морамо да градимо јесте мир на овим просторима. Свједочимо веома важној ствари, да је оно што се десило прије 30 година била грешка. И сада свједочимо томе да се џамија поново изградила, што значи да се живот наставља даље“
  • Додатно нагласио: Нека вјерницима нико не смета у њиховим молитвама, како овдје у Бањалуци, тако и у цијелом региону. И изградња џамије, али и наше окупљање овдје је велики успјех и примјер свима, овдје, али и шире да суживот и толеранција немају алтернативу

Извор: РТРС

У БАЊАЛУЦИ је свечано отворена обновљена џамија Арнаудије.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је свечаности заједно са српским чланом Предсједништва БиХ Жељком Цвијановић и премијером РС Радованом Вишковићем. Обраћајући се присутнима, рекао је:

„Свако има право да буде свој на своме. Може да буде другачији, припадник, једног, другог или трећег народа, али оно што заједно морамо да градимо јесте мир на овим просторима. Свједочимо веома важној ствари, да је оно што се десило прије 30 година била грешка. И сада свједочимо томе да се џамија поново изградила, што значи да се живот наставља даље“.

Додик је поручио да овај прелијепи објекат користе вјерници и да им нико не смета у њиховим молитвама, како овдје у Бањалуци, тако и у цијелом региону.

– И изградња џамије, али и наше окупљање овдје је велики успјех и примјер свима, овдје, али и шире да суживот и толеранција немају алтернативу – поручио је Додик.

Указао је да политичари помало узаврелих страсти шаљу ових дана разне поруке:

– Ја ћу послати само једну – једино што нам преостаје је да мирно проживимо свој живот, залагаћу се да очувамо мир и стабилност, да сви имате једнака права гдје год живјели, гарантована законом, а прије свега људским односом.

Додик је рекао да веома цијени данашње окупљање које свједочи успјеху.

– Овдје је успјех не само изградња, него и наше окупљање које шаље поруку и овдје у Републици Српској, у БиХ и широм региона. Нека вам је џамија сретна, нека послужи за молитвено дјеловање, нека послужи свим добрим људима, без обзира на вјеру и нацију – истакао је Додик.

Министар културе и туризма Турске Мехмет Нури Ерсој, који је изасланик турског предсједника Реџепа Тајипа Ердогана, рекао је данас на свечаности отварања џамије Арнаудије у Бањалуци да ће Турска учинити све на јачању веза са БиХ и да одржи мир и стабилност на Балкану.

Ерсој је изразио задовољство због данашњег отварања обновљене џамије Арнаудије.

– Балкан и БиХ имају велики значај у историји и култури – истакао је Ерсој.

Поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић рекао је да је ово данас велики догађај и да је џамија уточиште добрих људи вијековима.

– Ово је наше заједничко насљеђе над којим нам ваља бдјети – истакао је Кавазовић и изразио наду да ће ова обнова оснажити међуљудске односе и освијетлити пут боље будућности.

За обнову џамије Арнаудија издвојено око шест милиона марака.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар