РС и матица

Аутопут Брчко-Бијељина градиће кинеска компанија која је 34. међу 500 највећих у свијету

КИНЕСКИ ИЗВОЂАЧ ЋЕ ПРЕНИЈЕТИ СВОЈЕ СЈЕДИШТЕ ИЗ ВАРШАВЕ У БАЊАЛУКУ
  • Уговор су у Административном центру Владе Републике Српске потписали вршилац дужности директора Аутопутева Републике Српске Недељко Ћорић и представник конзорцијума кинеских компанија Ли Ганг
  • Предсједник Владе Републике Српске Радован ВИШКОВИЋ: Овај пројекат је битан због повезивања Бањалуке и Београда. Република Српска је пожељна дестинације за инвестиције

Извор: РТРС

У БAЊАЛУЦИ је данас потписан уговор о изградњи 17 километара дионице ауто-пута Брчко-Бијељина.

Уговор су у Административном центру Владе Републике Српске потписали вршилац дужности директора Аутопутева Републике Српске Недељко Ћорић, вршилац дужности директора за техничке послове у Аутопутевима Слободан Станаревић и представник конзорцијума кинеских компанија Ли Ганг.

Укупна вриједност износи 346 милиона и 955 хиљада КМ, без ПДВ-а.

Потписивању уговора присуствовали су предсједник Српске Милорад Додик, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар саобраћаја и веза Недељко Чубриловић.

– Сједиште кинеске фирме која ће изводити радове на изградњи ауто-пута је у Варшави, али ће бити премјештено у Републику Српску, тачније у Бањалуку – рекао је вршилац дужности директора Аутопутева Републике Српске Недељко Ћорић.

Нагласио је да је ово важан дан за Републику Српску.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поздравио је пројекат.

Каже да је усложњено све у Брчко дистрикту због захтјева које има бошњачка страна.

– Ми очекујемо да ћемо у наредне четири до пет година имати завршен ауто-пут на овој релацији – навео је Додик.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је истакао да је овај пројекат битан због повезивања Бањалуке и Београда.

– Република Српска је пожељна дестинације за инвестиције – рекао је Вишковић.

Представник конзорцијума кинеских компанија Ђианг Џ рекао је да су веома задовољни јер су добили прилику да раде на наведеним пројекту.

– Наша групација је позната грађевинска компанија која се налази на 34 мјесту од 500 најпознатијих грађевинских компанија у свијету – рекао је Ђианг.

Обећао је да ће групација обезбједити квалитетне резултате у раду.

– Наша компанија је одлучна да се интегрише и заживи на тржишту Републике Српске. Наше обећање је да се наше представништво пребаци на подручје Бањалуке – истакао је Ли.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар