Одабрано РС и матица

Бивши припадник КОС: Туђман је папу Војтилу купио дијелом Мимарине колакције

ВЛАДИМИР ЈАДРИЈЕВИЋ: ПОСЛАО МУ ЈЕ ПУН КОМБИ УМЈЕТНИЧКИХ ДЈЕЛА
  • Војска је имала спискове ко се од усташа вратио у Хрватску, њихове бројеве пасоша, адресе, ко иде у Њемачку и кампове за обуку. Знало се све о набавци униформи, муниције, оружја, возила

БИВШИ обавјештајац Контраобавјештајне службе (КОС) Владимир Јадријевић изјавио је да је први предсједник Хрватске Фрањо Туђман од папе умјетнинама куповао независност, те да је обавјештајна служба знала све о припремама за рат у Хрватској.

Јадријевић, који је по националности Хрват, завршио је у загребачком затвору 1991. године и тамо остао 58 дана након што је група некадашњих оперативаца ЈНА раскринкала истину о хрватској независности.

Пали смо због извјештаја централи у Београду да је Туђман у Ватикан папи Војтили послао комби пун непроцјењивих умјетнина из колекције Анте Топића Мимаре, као залог за независност, а који је волшебно `угледао свјетлост дана`“, рекао је Јадријевић за „Вечерње новости“.

Он је навео да је у Београд послао небројене извјештаје о томе шта се дешава у Хрватској.

Војска је имала спискове ко се од усташа вратио у Хрватску, њихове бројеве пасоша, адресе, ко иде у Њемачку и кампове за обуку. Знало се све о набавци униформи, муниције, оружја, возила“, каже Јадријевић.

Јадријевић, који данас живи у Београду, нагласио је да група обавјештајаца у Хрватској никада није до краја разбијена.

Њих седам је размијењено 1991. године, неки су остали у Хрватској јер су прихватили „куле и градове“, а неки су на „различите начине нестали или су се примирили“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар