РС и матица

„Бранимо Српску“ у Градишци: Сада се показује чврстина оних чији су очеви пробијали Коридор

ВИШКОВИЋ: ГРАЂАНИ ОД НОВОГ ГЕРАДА ДО ТРЕБИЊА ПОРУЧУЈУ – „НЕ ДАМО СРПСКУ!“
  • Ненад СТЕВАНДИЋ: Срби су познат народ који не да на своје. Срамота би било да не бранимо имовину Српске, предсједника Републике, срамота за 23.000 гробова, који су нам омогућили да живимо у слободи. Та срамота у Српску неће доћи, она ће остати у канцеларијама ОХР-а, разних Шмитова, које ћемо надживјети
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Доста нам је лицемјерства и неправде! Одлучни смо да заједно са грађанима кажемо не
  • Зоран АЏИЋ: Првише је уложено у Републику Српску, уложени су дијелови тијела, душе, срца, да би неко могао да се игра с тим. Доста је отимања надлежности Републике Српске, покушаја да се Српска утопи у БиХ
  • Недељко ЧУБРИЛОВИЋ: Српску бранимо од оних који себе називају глобалистима и оних који никада нису били пријатељи овог народа

Извор: РТРС

У ГРАДИШЦИ је одржан народни митинг под слоганом „Бранимо Српску“.

Скупу су присуствовали највиши званичници Републике Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да се скуповима „Бранимо Српску“ показује „карактер људи чији су очеви пробијали Коридор“.

– Срби су познат народ који не да на своје. Срамота би било да не бранимо имовину Српске, предсједника Републике, срамота за 23.000 гробова, који су нам омогућили да живимо у слободи. Та срамота у Српску неће доћи, она ће остати у канцеларијама ОХР-а, разних Шмитова, које ћемо надживјети – поручио је Стевандић.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да грађани од Новог Града до Требиња поручују – „не дамо Републику Српску“.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да ово није први пут да Српска пролази кроз кризу, али да су сви свјесни да одлучно мора да се каже не“:

– Доста нам је лицемјерства и неправде! Одлучни смо да заједно са грађанима кажемо не – истакла је Цвијановићева.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је да је циљ окупљања подршка институцијама Српске.

– Првише је уложено у Републику Српску, уложени су дијелови тијела, душе, срца, да би неко могао да се игра с тим. Доста је отимања надлежности Републике Српске, покушаја да се Српска утопи у БиХ. Не можемо дозволити да Српска остане без своје имовине, онда смо нико и ништа. Морамо да оставимо залог нашој дјеци и нашој будућности – истакао је Аџић.

Он је поручио да Градишка чврсто стоји иза предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић рекао је да народ Српске препознаје и подржава политике које заступа предсједник Српске, а које имају за циљ јачање институција Српске.

– Грађани су јасно поручили да желе да бирају свог предсједника, своју Народну скупштину те да чувају институције и да не желе да допусте да било ко са стране утиче на одлуке политичара из Српске – рекао је Шулић.

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је да се на народним митинзима широм Републике Српске брани Српска која је у Дејтону дефинисана и за коју су свој потпис дале највеће свјетске силе – Русија, Америка, Кина и многе друге, а која је крвљу натопљена и за њу су животе дали најбољи синови српског народа.

– Не смијемо ту чињеницу изгубити из вида. А од кога то бранимо? Бранимо од оних који себе називају глобалистима и оних који никада нису били пријатељи овог народа, као и оних који сваким даном хоће да узимају надлежности Републике Српске – рекао је Чубриловић.

Посланик СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ Милорад Којић рекао је да народни митинзи шаљу јасну поруку Кристијану Шмиту и представницима међународне заједнице да народ стоји иза Републике Српске.

– Порука онима који желе да Српској отму имовину и својину јесте да народ бира предсједника Српске и да не да Републику Српску и даје подршку предсједнику и руководству да сачувамо ово што је крвљу натопљено – рекао је Којић.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је да се народним скуповима желе јасно послати поруке да је Република Српска посебна вриједност и да је стечена огромном жртвом српског народа.

– Много тога је жртвовано да бисмо имали слободу. Нама је мјера за слободу стабилна и мирна Република Српска – рекао је Ђокић

Предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац рекао је да Република Српска и њен народ неће да ћуте и браниће своју слободу и право да бирају свог предсједника.

– Овдје се не брани само Република Српска, већ се брани право да се бира предсједник Републике Српске, а народ је изабрао Милорада Додика за предсједника – рекао је Бањац.

Скуп је одржан и у Приједору, уз поруку да је само снажна Српска гарант опстанка Срба на овим просторимa. Пружена је подршка институцијама Републике Српске и очувању њене имовине. Пренесена је јасна порука да институције Републике Српске нико нема право да руши и деградира, нити да им одузима надлежности, јер су оне резултат воље грађана.

Претходни скуп одржан је 26. октобра у Добоју, одакле је поручено да српски народ не брани само Републику Српску, већ и право да бира свог предсједника.

Скупови „Бранимо Српску“ одржани су и у Требињу и Зворнику са којих су грађани поручили да су одлучни у очувању Републике Српске, њених институција и имовине.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар