РС и матица

Брнабић: Авионом одмах шаљемо грађанима Сарајева 10.000 вакцина

ПРЕМИЈЕРКА СРБИЈЕ ИСТАКЛА ДА ЈЕ ТО ПОМОЋ – СУСЈЕДИМА И ПРИЈАТЕЉИМА

Фото: Objektiv.rs/Стефан Којић

  • Нагласила: „Колико буде могуће, и у будућности ћемо показивати солидарност, јер ћемо једино и ми бити сигурни, ако је цео регион безбедан

АНА Брнабић изјавила је да је Влада Србије донијела одлуку да Сарајеву донира 10.000 вакцина.

Она је, на конференцији за штампу, казала да ће те вакцине бити упућене вечерас или сутра као помоћ сусједима и пријатељима.

Колико буде могуће, и у будућности ћемо показивати солидарност, јер ћемо једино и ми бити сигурни, ако је цео регион безбедан“, истакла је она.

На питање немачке телевизије РТЛ зашто је Србија зауставила вакцинацију странаца, Брнабић је казала да је тренутно вакцинација фокусирана на грађане Србије.

На додатно питање како је Србија добила међу првима вакцине Бионтек-Фајзер она је подсјетила да је Србија била међу првима која је са том компанијом потписала уговор.

Били смо међу првима који су веровали у ту вакцину и који су потписали споразум“, казала је Брнабић, подсјетивши да је Србија била друга земља у Европи која је добила ту вакцину, да је прва била Велика Британија.

Истакла је да је Фајзер-Бионтек перципиран као предвидљиви партнер, који контунуирано испоручује вакцине, раније понедељком, сада уторком.

Нагласила је да та компанија испуњава своје уговорне обавезе. Подвукла је да је управо са Фајзеровом вакцином почела вакцинација грађана.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар