РС и матица

Брнабић: Београд очекује да разговори ЕУ и САД са Приштином уроде плодом

УПОЗОРИЛА ДА КОМПРОМИСА НЕЋЕ БИТИ СВЕ ДОК КУРТИ „ШАЉЕ ЛОШЕ СИГНАЛЕ“
  • Реагујући на поруку Приштине да има 20 модалитета за рјешење пеоблема таблица, Ана Брнабићева рекла да може да има и 120 модалитета и да је то не занима све док Приштина не спроведе оно што је потписала

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Србије Ана Брнабић поручила је да са Приштином није постигнут било какав договор о таблицама и истакла да од компромиса нема ништа све док премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти шаље лоше сигнале причом да Бриселски споразум не постоји.

Брнабићева је нагласила да Срби са Косова и Метохије траже да се све што је потписано спроведе у дјело и да се поштује, што се првенствено односи на Бриселски споразум.

– Владавина права је европски принцип, који се огледа и у имплементацији потписаног, а Београд је своје обавезе давно извршио. Београд очекује да разговори ЕУ и САД са Приштином уроде плодом – рекла је Брнабићева за Танјуг.

Реагујући на поруку Приштине да они имају 20 модалитета за рјешење пеоблема таблица, Брнабићева је рекла да могу да имају и 120 модалитета и да је то не занима све док Приштина не спроведе оно што је потписала.

Представници Срба напустили су недавно приштинске институције док се не повуче протиправна одлука Приштине о пререгистрацији и док се не формира заједница српских општина.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар