РС и матица

Брнабић: Изборни слоган СНС биће „Заједно можемо све“, желимо да Вучић буде председнички кандидат

НАГЛАСИЛА ДА ЋЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ БИТИ НОСИЛАЦ СВИХ ИЗБОРНИХ ЛИСТА СТРАНКЕ
  • Послије сједнице ГО СНС објавила: „Одлука о председничком кандидату СНС биће донета ускоро. Прва на листи за републичке изборе биће Даница Грујичић, особа коју зна цела земља и која је највећи стручњак у Србији и један од највећих у свету и која је спасила на хиљаде живота и која може да изнесе вредности за које се боримо
  • Први на листи за београдске изборе биће потпредсједник странке Александар Шапић
  • Наш основни циљ и водиља је да (до 2030.) просечна плата буду 1000 евра, а просечна пензија 500 евра и ми смо убеђени да је то нешто што можемо да постигнемо ако радимо као и до сада

ПОТПРЕДСЈЕДНИК Главног одбора Српске напредне странке Ана Брнабић саопштила је да ће СНС изаћи на све изборе са листом „Александар Вучић – заједно можемо све“ и да ће носилац свих листа бити предсједник Српске напредне странке Александар Вучић.

Послије сједница Предсједништва и Главног одбора странке, Брнабић је изјавила да је једногласно одлучено да ће слоган за кампању бити такође „Заједно можемо све“, јер смо, како је рекла, показали да са нашим народом заједно можемо све да урадимо и да Србија постане побједничка земља у сваком погледу.

Прва на листи за републичке изборе биће Даница Грујичић, особа коју зна цела земља и која је највећи стручњак у Србији и један од највећих у свету и која је спасила на хиљаде живота и која може да изнесе вредности за које се боримо“, рекла је Брнабић.

Додала је да ће други на листи бити наш најцитиранији математичар Стојан Раденовић, човјек који је допринио да Београдски универзитет буде 2016. године међу 300 најбољих универзитета на Шангајској листи, а трећа генетичарка Јелена Беговић, која је током пандемије, како је рекла Брнабић, помогла да се отворе двије најсавременије лабораторије „Ватрено око“ у Београду и Нишу.

„Ту су такође, људи као Лазар Ристовски, др Марија Здравковић, проф. Жика Бујуклић, стонотенисерка Борислава Перић Бранковић, проф др Дејан Илић, човек који се вратио из Немачке а био је међу водећим људима компанија као што су Варта и „BMW“, Јован Колунџија, оперска певачица Наташа Тасић Кнежевић, Лепомир Ивковић, Марко Кешељ, Јадранка Јовановић и многи други“, саопштила је Брнабић.

Први на листи за београдске изборе биће потпредсједник странке Александар Шапић, најавила је Брнабић.

Ја сам посебно поносна што на нашој листи имамо велики број јавних личности, велики број угледних личности, стручњака у својим областима. Мислим да ниједна листа не да неће моћи да се пореди, него неће моћи да дође ни близу наше листе“, поручила је Брнабић.

Нагласила је да је поносна зато што су ту људи који нису политичари, који никада нису припадали ниједној странци, већ су, како је рекла, лидери у својим областима – образовању, науци, медицини, култури, предузетништву.

То су људи који су препознали нашу жељу да променимо Србију и све оне резултате које смо имали“, рекла је Брнабић.

Имамо, навела је, и одличне резултате у култури, отворили смо музеје, који су били затворени 10-15 година, конкретно Народни музеј у Београду, реновирано Народно позориште у Врању, завршавамо позориште у Суботици

Једнако је важно – додала је – што Српска напредна странка има план и визију до 2030. године. Наш основни циљ и водиља је да просечна плата буду 1000 евра, а просечна пензија 500 евра и ми смо убеђени да је то нешто што можемо да постигнемо ако радимо као и до сада.

Одлука о предсједничком кандидату Српске напредне странке биће донијета на наредном састанку Предсједништва и сједници Главног одбора странке, а није тајна да чланови Српске напредне странке као кандидата желе да виде Александра Вучића, изјавила је Брнабић и истакла да је најбоља одлука за Србију да предсједнички кандидат буде Александар Вучић.

То је једина опција која гарантује да ће Србија наставити да се развија овом брзином као и до сада, а можда и брже“, рекла је Брнабић.

Истакла је да Вучић још увијек размишља о кандидатури.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар