Главно РС и матица

Брнабић: Нема договора са Дачићем да буде премијер

„ДАЧИЋЕВА ПАРТИЈА ЈЕ ВОДИЛА НЕОДГОВОРНУ ПРОРУСКУ КАМПАЊУ И ТАКО УЗЕЛА ГЛАСОВЕ СНС“
  • “То није било одговорно понашање, ми смо изгубили поене на томе. Наши гласови су се прелили на СПС, НАДА, нешто на СРС, Заветнике, на конто тога што смо водили одговорну политку и чували Србију од свих олуја

ПОТПРЕДСЈЕДНИЦА Српске напредне странке Ана Брнабић изјавила је да не зна ко ће бити будући премијер, нити да су јој позната будућа кадровска рјешења, па ни то шта ће она сама радити убудуће и нагласила да са предсједником СПС Ивицом Дачићем није направљен договор да буде премијер.

Брнабић је замјерила партнерима из СПС што су, како је рекла, ишли да узимају гласове СНС на изборима на основу неодговорне политике, уз оцјену да то доживљава као издају тима.

Она је рекла да јој се нису свидјели поједини потези Социјалистичке партије Србије (СПС) у предизборној кампањи, гдје је СПС, према њеном мишљењу, неодговорном проруском политиком свјесно ишла да узме гласове СНС.

“Замерам нашим партнерима из СПС што су ишли да узимају наше гласове на изборима на основу неодговорне политике”, рекла је Брнабићева на ТВ Пинк.

“То није одговорно понашање, ми смо изгубили поене на томе. Наши гласови су се прелили на СПС, НАДА, нешто на СРС, Заветнике, на конто тога што смо водили одговорну политку и чували Србију од свих олуја. Бескрајно сам поносна на то. Александар Вучић је могао да води било какву кампању и добије три милиона, да је инсистирао на гласању на Косову, русофилској политици, али то не би било добро за земљу”, поручила је Брнабићева.

Она је рекла да неке потезе СПС доживљава као издају тима због чега јој није било пријатно.

“Ако људи међусобно не чувају једни друге, нема ту дуготрајнијег успеха и мени је то нека врста издаје тима. Помогло нам је да се јасно издиференцирамо као странка којој је Србија на првом месту, а избори на другом”, рекла је Брнабићева.

Када је ријеч о кампањи Ивице Дачића и слогана “Дачић премијер” она наводи да то није договор са СНС:

“Није постојао неки договор, јер опет, унапред било какви договори нису у складу са начелима СНС. Прво да чујемо шта народ има да каже и за кога ће да гласа. Ми нисмо они који деле функције, пре него што чујемо оно што народ каже”.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар