РС и матица

Брнабић: Очекујемо да ће „Фијат-Крајслер“ остати у Крагујевцу, спремни смо за нови уговор

УВЈЕРЕНА ДА ЋЕ КРАГУЈЕВЦУ КРОЗ НАЈВИШЕ ДВИЈЕ ГОДИНЕ БИТИ ПОТРЕБНА НОВА РАДНА СНАГА
  • Поводом могућности да крак Турског тока прође кроз Србију рекла: „Имамо добру комуникацију с Гаспромом и очекујемо инвестиционе одлуке. Србија има пројекат изградње гасне интерконекције до Бугарске и кренули смо у експропријацију и пројектовање, а до краја јуна очекујем и тачан инвестициони план за проширење Банатског двора“

ПРЕМИЈЕР Србије Ана Брнабић је данас оцијенила да све указује на то да ће „Фијат-Крајслер“ остати у Крагујевцу, и најавила да ће ускоро разговарати с представницима те италијанско-америчке компаније.

„Имамо све индиције да ће ‘Фијат’ остати у Србији, надамо се да ћемо видети њихове инвестиционе планове. Ускоро ћу разговарати с њима како бих чула њихове тачне инвестиционе одлуке, али сам данас много мање забринута за раднике ‘Фијата’ и за сам Крагујевац него што сам била пре годину дана када сам преузела функцију и када смо имали штрајк у ‘Фјату'“, рекла је Брнабић новинарима током посете Бољевцу.

На питање да ли ће с Фијатом бити продужен уговор који истиче ове године, премијерка је рекла:

„Спремни смо за разговоре, чекамо понуду и према радницима и према држави. Очекујемо да она буде у најбољем интересу и радника и државе и у односу на ту понуду ћемо реаговати“.

Премијерка је рекла да Крагујевац данас, с фирмом „Милановић инжењеринг“, коју је преузео „Сименс“, има потпуно другачију перспективу него прије годину дана.

Брнабић сматра да ће за годину-двије Крагујевцу бити потребна и додатна радна снага.

Одговарајући на питање докле се стигло у преговорима с „Гаспромом“ о могућности да крак гасовода „Турски ток“ прође кроз Србију, Брнабић је рекла да се Србија припрема за евентуално прикључење и да њена влада „не чека сркштених руку“.

Премијерка је навела да је јуче разговарала с министром енергетике Александром Антићем и с директором Србија гаса Душаном Бајатовићем.

„Имамо добру комуникацију с Гаспромом и очекујемо инвестиционе одлуке. Србија има пројекат изградње гасне интерконекције до Бугарске и кренули смо у експропријацију и пројектовање, а до краја јуна очекујем и тачан инвестициони план за проширење Банатског двора“, рекла је она.

Брнабић је током посјете фабрици „ФПМ Агромеханика“ која запошљава 250 радника, указала на крупне кораке које је овај дио Србије учинио на привредном развоју и привлачењу инвестиција.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар