Главно РС и матица

Брнабић: Влада ће стати уз председника Вучића и дати му пуну подршку у даљим разговорима

„КРАТКО САМ СЕ САМО ЧУЛА СА ПРЕДСЕДНИКОМ, АЛИ МИ ДЕЛУЈЕ ДА СУ ПРЕГОВОРИ БИЛИ ЈАКО ТЕШКИ“
  • „Неопходноје  да прво буде формирана Заједница српских општина, а потом је важно да сви буду „отворени, озбиљни и храбри”, какав је у овом тренутку Београд и председник Србије, да би се уопште размишљало о даљем дијалогу“

ПРЕМИЈЕРКА  Ана Брнабић изјавила је данас да јој дјелује да су разговори у Бриселу били јако тешки, те поручила да ће Влада стати уз предсједника Србије и дати му пуну подршку у даљим разговорима.

Брнабић је у Рачи рекла да се јутрос кратко чула са Вучићем.

„Не бих додатно коментарисала, чули смо сви доста јасну и недвосмислену изјаву председника Вучића. Није на мени да коментаришем изјаву председника. Мени делује да су разговори били јако тешки”, рекла је Брнабић новинарима коментаришући јучерашњи наставак дијалога између Београда и Приштине у Бриселу.

Чини јој се, каже, да је у овом тренутку једино Београд „отворен за озбиљан разговор и за компромис и да не би волела да се та отвореност за компромис сматра за нашу слабост”.

„Мислим да је то показатељ наше озбиљности и јачине Србије у овом тренутку. Влада ће стати уз председника Вучића и дати му пуну подршку у даљим разговорима”, нагласила је премијерка.

Навела је да не би да коментарише детаље јучерашњих разговора, јер, каже, није на њој да коментарише детаље састанка коме није присуствовала.

На питање да ли очекује скорије рјешење за КиМ након наставка преговора, Брнабић каже да не може да говори о временским одредницама.

„Апсолутно немам ниједну индицију о томе када то може да буде и да ли то уопште може да буде”, рекла је Брнабић.

Истакла је да је прво важно да се имплементира све што је до сада договорено и потписано и да је неопходно да прво буде формирана Заједница српских општина, а потом је важно да сви буду „отворени, озбиљни и храбри”, какав је у овом тренутку Београд и предсједник Србије, да би се уопште размишљало о даљем дијалогу.

„Ми смо на страни дијалога, какви су други, ја немам ту информацију”, каже Брнабић, а упитана да прокоментарише изјаву косовског предсједника Хашима Тачија о разговорима, она је навела да нема коментар на изјаву такозваног предсједника Косова.

Танјуг

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар