РС и матица

Цицовић: Златна медаља је признање свима који су са мном градили најбоље односе Српске и Србије

ВУЧИЋ ШЕФА ПРЕДСТАВНИШТВА РС У СРБИЈИ ОДЛИКОВАО ЗЛАТНОМ МЕДАЉОМ ЗА ЗАСЛУГЕ
  • Млађен ЦИЦОВИЋ: „Посебно је важно да је ово признање и ономе што смо радили у претходном периоду, а то су програми и пројекти на никад пречем свесрпском јединству и саборности, јер ћемо само јединствени и сабрани, само уколико будемо поштовали себе, моћи поштовати друге и са свима њима заједно градити будућност“

ШЕФ Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић изјавио је Срни да Златну медаљу за заслуге коју му је данас уручио предсједник Србије Александар Вучић, поводом Дана државности Србије, сматра признањем за добре односе Српске и Србије, који никада нису били бољи.

„Ово одликовање је пре свега одликовање за оне који су све ове године заједно са мном радили на промоцији Републике Српске и презентацији свега онога што је Република Српска данас и што жели да буде у будућности“, рекао је Цицовић.

Он је истакао да је то признање и за све установе културе из Српске и Србије, научно-издавачке установе и оне који су заједно са њим и Представништвом радили у функцији подстицања и јачања односа Српске и Србије – на остваривању свих пројеката који су у вези са очувањем идентитета, културе, традиције, обичаја и вјере српског народа, као и за успостављање културе сјећања.

„На крају, то је и мени потврда да све ове године што сам радио и што радим даје пуни допринос и Српској и Србији. Мислим да је најважније да је ово признање добрим односима Републике Српске и Србије који нису никад били бољи него што су посљедњих десет година“, рекао је Цицовић.

Он је истакао да сав тај рад који је резултирао овим признањем, не би био могућ без потпуне подршке предсједника Републике Српске Милорада Додика и руководства Републике Српске.

„Посебно је важно да је ово признање и ономе што смо радили у претходном периоду, а то су програми и пројекти на никад пречем свесрпском јединству и саборности, јер ћемо само јединствени и сабрани, само уколико будемо поштовали себе, моћи поштовати друге и са свима њима заједно градити будућност“, поручио је Цицовић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар