РС и матица

Цвијановић о Свесрпском сабору: Јачаћемо нашу повезаност на сваки могући начин и у свим могућим областима

НАГЛАСИЛА: ТОЛИКО СМО ВИШЕСТРУКО ПОВЕЗАНИ ДА СМО ЈЕДНО ЗАЈЕДНИЧКО ОРГАНСКО ТИЈЕЛО
  • „Ово су сложена времена, наравно да у оваквим временима тражимо различите форме да покажемо да смо људи који желе и могу да раде заједно, који су усмјерени на исте циљеве и који осјећају блискост једни према другима на начин који само представља једну природну везу“
  • Сабор је једна чиста идеја заснована на чистој љубави, чистим братским односима, чистим породичним односима и чистим националним односима. Морам рећи да се дешавају отвореног и пуног срца и да су увијек знак наше љубави коју имамо једни за друге и коначно нашег опредјељења да тако буде и у будућности

ОД Свесрпског сабора очекујемо наставак добре сарадње и потврду нашег јединства, изјавила је РТРС српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

Нагласила је да су „добри односи нешто што већ живимо и што смо искусили“.

– Наравно, очекујемо да ће ти односи бити све бољи и садржајнији. Они су протеклих година већ попуњени на најбољи могући начин. Мислим да ће то бити манифестација управо тога – нашег јединства и наше опредијељености да заједно радимо и градимо нашу будућност – поручила је Цвијановић.

Напоменула је да је „наша опредијељеност да сарађујемо, али исто тако и потврда да смо ми заправо људи који стреме истим циљевима, људи који имају заједничку историју, припадају истом народу и људи који воле и промовишу мир, сарадњу, заједнички живот, добре односе са свима у регији“.

– Мислим да је то заправо главни показатељ. Наравно да имамо очекивања и кад је у питању наставак добре сарадње на конкретном плану кад је у питању релаизација разних пројеката, инфраструктурна повезаност, повезаност преко енергетских пројеката, повезаност на сваки могући начин, у свим могућим областима од спорта, културе, дакле свега оног што нас везује – рекла је Цвијановић.

Истакла је да су „оваква окупљања веома важна“.

– Мислим да су ово сложена времена, и наравно да у тако сложеним временима тражите различите форме да покажете да сте људи који желе и могу да раде заједно, који су усмјерени на исте циљеве и који осјећају блискост једни према другима на начин који само представља једну природну везу, дакле ништа друго“.

Цвијановић је нагласила да „ту нема никаквих посебних интереса“.

– Ово је једна чиста идеја која је заснована на чистој љубави, чистим братским односима, чистим породичним односима и чистим националним односима. Морам рећи да се дешавају отвореног и пуног срца и да су увијек знак наше љубави коју имамо једни за друге и коначно нашег опредјељења да тако буде и у будућности – поручила је Цвијановић.

Додала је да смо „упућени једни на друге“.

– Ми смо и подршка једни другима, дијелимо исте вриједности, иста стремљења, рекла бих да имамо исте страхове када је у питању будућност, али и исте ране када је у питању прошлост – рекла је Цвијановић.

Истакла је и да смо „толико вишеструко повезани да представљамо једно заједничко органско ткиво и да је то нешто што ће бити манифестовано и сада“.

– И наравно да у том смислу очекујем да и наши одговори на притиске буду усаглашени, хармонизовани, да буду оно што обухвата интересе и Републике Српске и Србије и српског народа у цјелини. Сигурна сам да ће се и кроз овакву манифестацију сада, али и у будућности управо тражити такви одговори или делегирати одређена питања на која ми свакако треба да нађемо кроз такве скупове, и на сваки други могући начин, кроз различите форме, и заједничке одговоре – закључила је Цвијановић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар