Вијести РС и матица

Дачић: Добро је што је Помпео затражио од Тачија да укину „таксе 100 одсто“

НАГЛАСИО ДА СЕ НИШТА НЕЋЕ ПРОМИЈЕНИТИ БЕЗ ЈАЧЕГ МЕЂУНАРОДНОГ ПРИТИСКА: „ДОСТА ЈЕ ИГАРА“

БЕЗ ЈАЧЕГ међународног притиска на Приштину неће брзо доћи до укидања такси које је увела за српску робу, каже министар спољних послова Ивица Дачић.

Каже и да не очекује брзу реакцију на захтјев Београда Секретаријату ЦЕФТА за директне консултације у оквиру заједничког комитета.

„Ми смо предузели све што је предвиђено тим споразумом. Формално смо упутили захтев, али без јачег међународног притиска оних који су их створили и који их спонзоришу, не верујем да ће брзо доћи до укидања мера”, рекао је Дачић одговарајући на питања новинара послије састанка са египатским колегом.

Поручио је да Србија неће предузимати никакве мјере које би некима омогућиле да нас ставе у исти ранг са Приштином, преноси Танјуг.

„Очекујемо да престану да се играју неких игара које сви знамо да нису истините, да неко сад не може да изврши утицај на Приштину. Може”, казао је Дачић.

Навео је да није чуо да је неко увео таксе од 100 одсто, будући да се тиме поручује заправо да не желе да тргују.

Казао је и да је добро што је амерички државни секретар Мајк Помпео реаговао тако што је затражио од Приштине да укине таксе, те поручио: „Али да видимо како ће се сад све то завршити”.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар